- hirdetés -

Felhő, Mohács és Mező – ezekben az utcákban újulhat meg a járda a 4-es körzetben. Erről egyeztetett a lakókkal a körzet önkormányzati képviselője, Lövei Ferenc, legutóbbi fórumán.

– A járdák állapota úgy gondolom, valamennyi lakos számára fontos kérdés. Törekednünk kell arra, hogy a rossz, töredezett szakaszokat kijavítsuk, és így biztonságossá tegyük a gyalogos, kényelmesebbé a babakocsis közlekedést – emelte ki Lövei Ferenc. A fórumon résztvevők közösen beszélték meg, hogy hol lenne mindenképp érdemes felújítani.
– Egyetértettünk abban, hogy azok a járdaszakaszok javításai élveznek helyzeti előnyt, ahol a legrosszabbak a járdák, illetve ahol idős, beteg emberek laknak. A 800 m² nem fedi le a körzet igényeit, de egyelőre ennyire van lehetőség, és folyamatosan törekszünk további járdafelületek javítására – hangsúlyozta a képviselő.

– A lakossággal egyeztetett járdafelújítási tervek szerint a Felhő utcában újulhat meg a járda egy-egy szakaszon. Megújul a Mező utcai járda a Dózsa és Székely utca közötti szakaszon, valamint a Mohács utca mindkét oldalán, ez utóbbi 400 m²-t jelent – sorolta a körzet képviselője. Hozzátette, a fórumon arra kérte a lakosokat, hogy a javítandó járdarészekről e-mailben fotókat, leírásokat küldjenek. A kérésnek sokan tettek eleget, így a körzetben lakók közösen térképezték fel a járdák állapotát. A tervet a városháza elfogadta, így az említett három utcában a közeljövőben elkészülnek a járdák – tájékoztatott Lövei Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.