- hirdetés -

Összesen 50 millió forintos működési és 2,5 millió forintos létesítményhasználati támogatást ítélt meg Orosháza önkormányzata a város sportegyesületei részére a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága ülésének keretében. A cél az elmúlt évekhez hasonlóan, hogy az egyesületek fenntarthassák magukat és továbbra is biztosíthassák versenyzőiknek a sportolási lehetőséget.

– A tavalyi évvel szemben az idei lehetőségeink megengedték, hogy azt az összeget, amit a tavalyi évben is visszapótoltunk a szervezetek támogatására, azt az 50 millió forintot valamint 2,5 millió forint terembérleti támogatást most eleve be tudtuk tervezni a város költségvetésébe, amit a képviselő-testület február 15-én elfogadott. Egy éve ilyenkor a koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok miatt még nem tudtunk februárban sporttámogatásokat tervezni a 2021-es évre – árulta el Lövei Ferenc, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke.

50 millió forintot kaptak a sportegyesületek (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, a város mindig is büszke volt arra, hogy nagy összegekkel segítette a sportszervezeteket, ezt azonban korábban jelentősen visszavetette a járvány, amikor maguk a sportszervezetek sem működtek úgy, mint az azt megelőző időszakban. A világjárvány hatásaival kapcsolatos kormányzati intézkedések között szerepelt egy olyan intézkedés, hogy a kis- és középvállalkozások iparűzési adóját 1 százalékra mérsékelte, de ez az összeg, ez a pénz hiányzott az önkormányzatok kasszájából, a lehetőségeik csökkentek, de ehhez mérten is tudták segíteni a sportszervezeteket.

– Ha a város költségvetése lehetővé teszi az idei évben illetve lehetőségeink adódnak, hogy az összeget ki tudjuk egészíteni vagy növelni tudjuk, az szintén fontos prioritás lesz. Most 2022-ben 50 millió forintot különítettünk el a költségvetésben összesen 21 sportszervezet részére és 2,5 millió forintot sportlétesítmények bérleti díjára, amit 8 sportszervezet tud majd igénybe venni. A sportszervezetek támogatásának feltétele mindig az, hogy az előző év támogatásával határidőben elszámoljanak valamint azt a célnak és a szabályoknak megfelelően használják fel – tette hozzá.

Lövei Ferenc nyilatkozott a támogatások elosztásáról (Fotó: Horváth Bence)

Mivel ez megtörtént, így március 16-án Dávid Zoltán polgármester aláírta a támogatói okiratokat, a folyósítás várhatóan a hét második felében illetve a jövő héten történik majd meg. A sportegyesületek ezeket a pénzeket a működési támogatások, a mindennapok költségeinek fedezésére használhatják fel, valamint a létesítmények bérleti díjára. Hozzátette, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzat a sportinfrastruktúra fejlesztése mellé is odaáll. A város honlapján megtalálható a részletes előterjesztés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.