- hirdetés -

A Drogmentes Magyarországért Maraton csütörtökön érkezik Orosházára, és pénteken indul tovább.

Tizennegyedik alkalommal indult útjára az ország legnagyobb drogmegelőzési kampánya a Drogmentes Magyarországért Maraton. A szombati START rendezvényen felléptek hírességek, volt tornabemutató is és a bemelegítés után megkezdődött a várva várt futás.

A Drogmentes Magyarországért Maraton az ország legnagyobb ilyen kezdeményezéseként 42 nap futással hívja fel a figyelmet a drogok káros hatásaira. A ma már hagyománynak számító rendezvénysorozat a maga 2100 kilométeres távjával több mint 300 települést érint, az ország összes megyéjében. Többek között május 7-én érkeznek meg Orosházára.

Ahogy minden évben idén is rengeteg iskolába fognak ellátogatni a szervezők. Az ország megannyi iskolájában ez már szokásos program, hogy a maratoni csapat előadói drogfelvilágosító előadásokat tartanak.

A csapat tapasztalatai szerint, miután a fiatalok megtudják az igazságot a drogokról, képesek meghozni a helyes döntést, ami egy határozott NEM a drogokra. Nem véletlen, hogy az előadások után a fiatalok rendszerint leteszik a drogmentes kapitány esküt, amellyel megfogadják, hogy drogok nélkül fognak élni, valamint másokat is lebeszélnek róla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.