- hirdetés -

Az intézményt Szatymazon adták át, az ellátórendszeren keresztül orosháziak számára is elérhető lesz az ellátás januártól.

Hazánk első ifjúsági rehabjában, a Szatymazi Rehabilitációs Centrumban oktató-nevelői munkával, illetve szociális és egészségügyi ellátással folyik majd a munka januártól, tájékoztatta szerkesztőségünket az orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF).

A fenntartó szegedi Farkasinszky Terézia Drogcentrum és Szatymaz önkormányzata közös konferenciát rendezett az alkalom apropóján a Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetségének közreműködésével. Az egyeztetésen az orosházi KEF képviselői is részt vettek, pályázati támogatás révén. Amint az elhangzott, hiánypótló az intézmény az ellátórendszerben, egyébként is komoly probléma, hogy a Z generáció, azaz a digitális korban felnövő fiatalok maguktól értetődően fogadják el a pszichoaktív szereket. Az előadók azt is kiemelték, a gyermekeinkkel történő beszélgetés sokat segít mind a megelőzésben, mind a gyógyulásban.

Az intézményben kezdetben csak fiúkat fogadnak, majd koedukálttá válik a rendszer. A rehabilitációban a szülők aktív részvételével is számolnak a szakemberek, pár napos beköltözés kötelező lesz, és családterápiával is igyekeznek majd segíteni a gyógyulást. Az intézményben a designer-szerek használóira is nyitottak. Beutaló és felvétel az ellátórendszeren keresztül – orosháziaknak is –, azon belül is a szegedi drogcentrumon keresztül lehetséges.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.