- hirdetés -

Jól szerepeltek az orosházi indulók – több kategóriában és súlycsoportban zártak érmekkel.

Szombaton rendezték meg a Békés Megyei Harcművész Bajnokságot az Eötvös-csarnokban, ahol nyolc klub mintegy száz versenyzője indult. Az eddigi hagyományos kick-box szabályrendszereken – point-fighting, light-contact – kívül végre úgy tűnik, hogy a combrúgást is engedélyező kick-light szabályrendszer is beindul Békésben, hiszen a felnőtt mezőnyben több súlycsoportban avathattak megyei bajnokot. Négy irányzat – kick-box, kyokushin karate, ITF taekwon-do, goshinkai karate – versenyzőinek küzdelmét kick-box és taekwon-do bírók segítették.

(klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Nyolc klub mintegy száz versenyzője indult a hétvégi megmérettetésen (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A szabályismertető után a sokszoros világ- és Európa-bajnok Debreczeni Dezső tartott semi-contact edzést, majd a vb-ezüstérmes, kétszeres junior világbajnok Dohányos András light -és kick-light technikai tréningje következett. Az ünnepélyes megnyitón shihan Gregor László (VI. dan), a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd három küzdőtéren elindult a verseny. Izgalmas mérkőzéseket láthattak a nézők a megyei bajnokságon. Az óvodások és a kezdők az edzés utáni gyakorló küzdelmeken alkalmazták a tréningeken elsajátított kombinációkat.

A Puravecz Péter (II. dan) vezette orosházi klub érmekkel és egyedi oklevelekkel díjazta a dobogósokat. S bár az induló létszám most valamivel kevesebb volt a megszokottnál, a győztes versenyzők Békés megye hivatalos 2015-ös bajnokai. A hétvégi orosházi megmérettetésen az indulók között több utánpótlás világ- és Európa-bajnokot, érmest, válogatottat láthattunk, ami garantálta a megfelelő színvonalat – áll a Contact Kickbox és Thaibox Harcművészeti Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában.

Az orosházi eredmények:

Semi-contact stop
28 kg Győri Csanád III. hely

Light-contact felnőtt
63 kg Németh István I. hely
74 kg Bajkán Martin II. hely

Kick-light felnőtt
69 kg Németh István I. hely
74 kg Bajkán Martin I. hely, Friedl Flórián III. hely
79 kg Bulyovszki György II. hely
94 kg Daraki Zoltán I. hely, Deli Roland II. hely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.