- hirdetés -

I. Rotary Pálinkamustra. Ez volt a neve az egyik rendezvények. De vajon kóstolgatták is vagy csak nézegették? Kiderül kattintás után.

Az Orosházi Rotary Club tagsága rendezte a közelmúltban fenti elnevezésű eseményét. És, hogy miért pálinka és miért mustra?

– Egyrészt, mert minden magyar embernek van pálinkája. Vagy vette, vagy kapta, de legbüszkébb arra, ha Ő maga főzette, esetleg manapság már akár főzhette is. Miért lenne ez alól kivétel a magyar rotarysta? És ha már van, akkor ugyan kié a finomabb? – írta beszámolójában Csongrádi Pál rotarysta.

A Rotary egyik alapelve a klubszolgálat, a barátságok ápolása a saját városukban és a környéken egyaránt. A klub néhány tagja részese a Történelmi Gellértegyházáért  Alapítvány Kuratóriumának is, mellyel közreműködve szervezik a nyári gyermektáborokat is. Ezt a kapcsot használták fel legújabb rendezvényükre.

A Rotary tagjai a mustra után (Fotó: Rotary Club)
A Rotary tagjai a mustra után (Fotó: Rotary Club)

– Kezdésképpen a szomszéd várak klubtagságát szólítottuk meg. A helyi klub tagjai mellett Hódmezővásárhely és Szentes-Csongrád Rotary klubjai, több mint húsz fővel képviseltették magukat és pálinkáikat. Természetesen az alkalomhoz illően szakértő, a tevékenységet közel egy évtizede gyakorló pálinka bírálókat kértünk fel a benevezett párlatok minősítésére. A három tagú grémium tizenhárom benevezett italt bírált el az este folyamán, melyek közül szinte mindegyik méltónak találtatott valamilyen minősítésre és a vele járó oklevélre. Bronz fokozatot 6, ezüst fokozatot 4, míg arany minősítést 2 pálinka érdemelt ki. Az abszolút legjobbnak járó serleget Kovács Sándor orosházi klubtársunk legmagasabb pontszámot elért, arany minősítésű, szőlő pálinkájáért vihette haza ez alkalommal – adott tájékoztatást Csongrádi Pál.

A klub jövőre a dél-keleti régió mind a kilenc klubjából meghívja a tagokat, ezzel még nagyobbá kívánják tenni a pálinkamustrát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.