- hirdetés -

Kilencedik vetélkedő, hat iskola, öt helyszín, 11 csapat – az idei városismereti vetélkedő, számokban. Az Oros-haza Baráti Kör ismét tesztelte, ki, mit tud. 

Kérdés! Tudod-e, hogy Orosházának mennyi testvértelepülése van, és hogy azok tőlünk mennyi kilométerre vannak? Nem könnyű, igaz? Azoknak a diákoknak is feladta a leckét, akik úgy döntöttek, elfogadják az Oros-haza Baráti Kör múlt szombatra szóló kihívását és néhány vidám, játékos, ismeretekben gazdag órát töltenek el Orosháza belvárosában, Orosháza múltjával és jelenével.

Közösen, Orosháza múltjáról számot adva az evangélikus templom tövében Fotó: Melega Krisztián, Kecskeméti Krisztina (klikk a képre)
Közösen a feladattal örömmel birkózva az evangélikus templom tövében
Fotók: Kecskeméti Krisztina, Melega Krisztián (klikk a képre)

Idén is két korosztályban versengtek a csapatok: öt csapat volt az 5/6. osztályosok csoportjában és hat a 7/8. osztályosokéban. A testvérvárosok mellett érdekes témakör volt Thék Endre egykori asztalosmester, Orosháza díszpolgára élete és munkássága, vagy például a köztéri szobrok –vaktérképen bejelölni nem is olyan egyszerű – adta hírül az Oros-haza Baráti Kör honlapján. Itt megtudhatjátok azt is, hogy milyen feladatok voltak még, és mit nyertek a legjobbak.

A vetélkedőt kilenc éve rendezi meg az Oros-haza Baráti Kör. A feladatok mindig változnak, a cél azonban nem, ahogyan Kálmán László egyesületi elnök megfogalmazta, azt szeretnék, hogy a fiatalok játékos formában, de minél jobban megismerjék Orosháza történelmét, magukénak érezzék a várost, és erősödjön lokálpatriotizmusuk.

Az eredmény pedig:

5/6. korosztály

I. Ásokk (Vörösmarty iskola)
Megosztott II. Refisek (református iskola)
Megosztott II. Orosházi Ötösök (Czina iskola)
III. Feministák (Eötvös katolikus iskola)
IV. Gyopárkák (Székács evangélikus iskola)

7/8. korosztály

I. Vadkörte (Székács evangélikus iskola)
II. 8/8 (Táncsics gimnázium)
III. Ez a nevünk (Czina iskola)
IV. Unicorns of Love (Vörösmarty iskola)
V. 4ever  (Eötvös katolikus iskola)
VI. Warriors (református iskola)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.