- hirdetés -

192 ajánlás, 174.467 szavazat – átadták „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjait a hazai és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak április 23-án Budapesten.

Ötödik alkalommal hirdette meg az Országos Alapellátási Intézet a pályázatot. A szervezők adatai szerint a felhívásra 192 ajánlás érkezett itthonról és a határon túlról, a legtöbb történet köszönetet mondó betegektől. A zsűri által kiválasztott TOP húszra két hét alatt mintegy 174 ezer szavazat érkezett, ez több mint háromszorosa a tavalyi voksoknak.

Dr. Varga Sándor mindent a kis betegek gyógyulásának rendel alá (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Dr. Varga Sándor
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szavazni lehetett az orosházi kórház gyermekosztályának vezetőjére, Dr. Varga Sándorra is, akit a mezőhegyesi önkormányzat jelölt, háziorvosként, empátiáját, gyermekszeretetét, önzetlenségét kiemelve.

A nyerteseket csütörtökön köszöntötték, a magyarországi első helyezett az esztergomi háziorvos, Üveges Szilvia lett, határon túl Dr. Tamás Mária csíkszentmártoni háziorvos.

Dr. Varga Sándor a nyolcadik helyen zárt.

A díj átvétele után ezt írta Facebook oldalán: „MINDENKINEK, aki rám szavazott Otthonról (Erdély), Itthonról (Magyarország) nagyon szépen köszönöm . Nagyon jól esett.”

Az orosházi kórház gyermekosztályának vezetőjét korábban A hét emberének választotta szerkesztőségünk. Akkor úgy fogalmazott: a jelölés is arra készteti, még jobban dolgozzon. Részleteket ide kattintva találtok.

Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat eredményhirdetésekor egyébként a szervezők megjelölték azokat a portálokat is, amelyek a legnagyobb forgalmat adták, köztük az OrosCafét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.