- hirdetés -

A művészeti iskola Tavaszi Művészeti Fesztiváljának két eseményéről kaptuk a beszámolót az intézménytől. Az egyikhez versenyeredmények is tartoznak.

A tavaszi zsongásba kapcsolódtak be április 14-én este a Liszt Ferenc Alapfokú művészeti iskola fúvós és ütőhangszert tanuló növendékei. A koncerten felléptek a tavaszi megyei versenyek helyezettjei, kamaracsoportok valamint az iskola Gyermek Fúvószenekara és az Orosházi Fúvószenekar.

Közös fellépésük már nem az első alkalom a zenekarok életében. Először a XII. Művészeti Fesztiválon muzsikált a két zenekar együtt. Az elmúlt évben két alkalommal is, az október 1-i zenei világnapon valamint decemberben az orosházi fúvószenekar jubileumi koncertjén játszottak együtt.

A művészeti iskola zenei tanszakának növendékei mutatták meg tudásukat az idei Tavaszi Fesztivál keretében (Fotó: Rajki Judit)
A művészeti iskola zenei tanszakának növendékei mutatták meg tudásukat az idei fesztivál keretében (Fotó: Rajki Judit)

A Gyermek Fúvószenekar április 11-én részt vett a Magyar Fúvószenei Szövetség által megrendezett Demecseri Fúvószenekari Fesztiválon és Minősítő Versenyen. A zenekari tagok lelkesen és várakozással készültek a megmérettetésre, hiszen ez volt az első minősítő verseny az együttes életében.

Az ország különböző pontjaiból érkeztek ifjúsági és felnőtt zenekarok. Az orosházi volt az egyik legfiatalabb zenekar, betekintést nyertek a komoly szakmai felkészültségű zenekarok munkájába. A szakmai zsűri a fiatalok produkcióját bronz minősítéssel jutalmazta.

Az iskola könnyűzenei koncertjét április 16-án rendezték. Ezen az estén egy kicsit más vizekre eveztek, mint eddig. A zenei tanszakok mindegyikéről felléptek növendékek, vendégként az evangélikus általános iskola két együttese is bemutatta műsorát. A fellépők között hallhattuk Furda Szabinát és Miszlai Mártont akik „Az én hangom” könnyűzenei énekversenyen vettek részt és bejutottak a döntőbe. A döntő április 10-én volt, ahol mindketten 7. helyezést értek el. Furda Szabina felkészítő tanára Kőszegi-Németh József.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.