- hirdetés -

Gyermekek és fiatalok alkotásai – nem iskolai szinten. Elkezdődött a Tavaszi Művészeti Fesztivál.

A Művészetek Házában a Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében az iskola képzőművészeti tanszakának diákjai mutatkoznak be munkáikkal. Kiállítás megnyitó jelentette a fesztivál ünnepélyes nyitóeseményét pénteken.

Dankó Richárd, Mezei Fehér Judit, Balogh Sándorné, Varga László és Hudák Ildikó tanárok szakmai munkáját is dicséri a kiállított mintegy 200 munka. Mint elhangzott, a kisebb diákok esetében a különböző technikák elsajátítása kerül előtérbe, akik pedig már több éve gyakorolnak, sokkal inkább a témák kiválasztásával és kidolgozásával foglalkoznak. A pedagógusok néhány szó erejéig be is mutatkoztak a jelen lévő szülőknek, érdeklődőknek.

Az idei a 15. Tavaszi Művészeti Fesztivál (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az idei a 15. Tavaszi Művészeti Fesztivál (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kőszegi-Német József igazgató nyitotta meg a tárlatot és a fesztivált is. Hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy a művészeti nevelés sikerességéhez hozzájárulnak az olyan alkalmak, mint a mostani, amikor nagyközönség előtt adhatnak számot tudásukról a diákok. Köszönetet mondott a támogatóknak, tanároknak, szülőknek az iskolai munka támogatásáért.

A rendezvény résztvevői között könyvet és Gyopárosfürdőre belépőt is kisorsoltak, amelyet a vezérigazgató, Benkő Ferenc adott át.

A Tavaszi Művészeti Fesztivál hétfői programja itt, a keddi itt, a csütörtöki pedig itt található.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.