- hirdetés -

Március 18-án a Művészetek Házában egy képzőművészeti kiállítással egybekötve tartották meg az immár 22. alkalommal megrendezett Tavaszi Művészeti Fesztivál megnyitóját. A gyerekek műveit díjazták is, a következő hetekben pedig több koncert és előadás is vár majd a művészetet kedvelő érdeklődőkre, a diákok és tanárok egyaránt fellépnek majd.

Március 18-án érkezett el az a pillanat, amire már régóta készültek a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és oktatóik. Ezen a napon tárta ki kapuit a már nagy hagyományokra visszatekintő Tavaszi Művészeti Fesztivál, a Művészetek Házában rendezték meg a programsorozat ünnepélyes megnyitóját.

Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója kiemelte köszöntőjében, hogy idén is sok programmal jelentkeznek a következő másfél hétben. Hiszen minden művészetet kedvelő orosházi szívében jelen van ez a rendezvény, amit 2000-ben azzal a céllal indítottak az útjára, hogy a városban és környékén élő tehetséges fiatalok számára minden évben legyen egy olyan lehetőség, ahol bemutatkozhatnak a művészetet kedvelő érdeklődőknek.

A művészet lélekformáló ereje nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a növendékek felnőttként boldog emberek legyenek és megtalálják az önkifejezés és kikapcsolódás módját. A művészet olyan terület, melynek fontos szerepe van a mindennapjainkban. Idén is már számos olyan lehetőség adódott, hogy a diákok megmutathatták az itt megszerzett ismereteiket. Hangversenyeken, zenei találkozókon, szakmai napokon vettek részt, a képzőművész növendékek pedig alkotói pályázatokon.

Nem véletlenül említették meg a képzőművészeket, hiszen a fesztivál megnyitója egyben egy képzőművészeti alkotásokból álló kiállítás megnyitója is volt hétfő este. A művészeti iskola igazgatóhelyettese, Dankó Richárd is örömmel számolt be arról, hogy megnyitják kapuikat a művészetnek, a színeknek, a kreativitásnak. A több, mint 220 alkotással nem csak az orosházi diákok mutatkoztak be, hanem a csanádapácai, medgyesegyházi, pusztaföldvári vagy nagyszénási telephelyeken alkotó növendékek is.

A rendezvény során a növendékek folyamatosan számot adhattak tudásukról, a képzőművész tanulókat pedig külön jutalmazták a kiállításra készített alkotásaikért, amit a rendezvény végén a vendégek is szemügyre vehettek. Versek, zenés produkciók, táncos előadások váltották egymást, de ez még csak a kezdete volt a mintegy másfél héten keresztül érkező programsorozatnak.

Szerdán először a vonósokat hallhatják az érdeklődők, csütörtökön a billentyűsök és magánénekesek jönnek, míg szombaton azok a volt növendékek adnak koncertet, akik a zenei pályán folytatták annak idején tanulmányaikat. A jövő hét hétfői nap a fúvós- és ütőshangszereken játszó zenészeké, szerdán pedig az intézmény oktatói zenélnek a művészetet kedvelőknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.