- hirdetés -

Talajon csak minimális különbség választotta el a dobogótól. Gerendán rontott, de így is a legjobbak közé került Böczögő Dorina a ljubljanai tornász világkupán. Az Eb-re viszont nem utazik, másra koncentrál.

Újabb állomásához érkezett a tornászok világkupa sorozata, amin most is a szerekhez állt az orosházi olimpikon, Böczögő Dorina. A március végi cottbusi világkupa után újabb remek eredményeket ért el a kétnapos viadalon.

Dorina az első napon, április 4-én felemáskorláton versenyzett, ahol 12.100 ponttal a negyedik helyet szerezte meg
– A felemáskorlát fináléjában furcsamód a nyolc résztvevőből heten hibáztunk. Szerintem a körülmények nem voltak olyan jók, nem a megszokottak szerint zajlott minden, például nem volt 30 másodperces melegítés, és hideg is volt – értékelte a versenyt Dorina a tornaszövetség oldalának.

Vasárnap a talaj és a gerenda fináléjában szerepelt. A talajgyakorlatot a zsűri 13.400 ponttal értékelte, így egy tizeddel, épphogy lecsúszott a dobogóról, a negyedik lett.
– Talajon szép gyakorlatot csináltam, de sajnos megint csak negyedik lettem, úgy látszik, mostanság üldöz engem az örök negyedik hely, pedig csak egy tized kellett volna.

https://www.youtube.com/watch?v=dPIRgYvri2g

Gerendán ugyan leesett a szerről, de ezen kívül egy pontos gyakorlatot mutatott be, amelyre 12.600 pontot kapott, ez pedig a hatodik helyre volt elegendő.
– Igaz, hogy leestem, de végre magabiztos gyakorlatot adtam elő ezen a hibán kívül, sikerültek a kötések is, amelyeket eddig kihagytam. Ha fent maradok, összejöhetett volna egy érem – értékelt Dorina a szövetség honlapján.

https://youtu.be/S1SWJMPeZBU

Nem az Európa-bajnokság a legfontosabb

Dorinának megvolt az esélye, hogy a Matolay Elek női nemzetközi emlékversenyről kijusson a franciaországi Európa-bajnokságra. Ehhez azonban meg kellett volna nyernie ezt a viadalt, de ez nem jött össze. Azonban nincs elkeseredve, hiszen úgy beszélték meg a szövetségi kapitánnyal, hogy az Eb-re most elsősorban a fiatalok utaznak, Dorina ebben a félévben a bakui Európai Játékokra és az Universiadéra koncentrál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.