- hirdetés -

A 6 éves orosházi vesebeteg Reginának egy nagy álma vált valóra nemrégiben, a Csodalámpa Alapítvány közreműködésével egy piros bicikli boldog tulajdonosa lett. Édesanyja mesélt a történetről.

Raffai Regina tavaly nyáron ballagott az óvodából,  szeptembertől iskolába készült, amikor kiderült róla: vesebeteg, ezért kivizsgálás miatt három hónapot a szegedi klinikán kellett töltenie. Az intézmény kapcsolatban áll a Csodalámpa Alapítvánnyal, amely 11 éve működik, már több, mint 2500 kívánságot teljesített: olyan beteg gyerekekét, akik súlyos betegségben szenvednek. A kisbetegek kérhetnek használati tárgyakat, bútorokat, vagy azt, hogy híres emberrel találkozhassanak. Regina álma egy piros bicikli volt, mert a sajátját már kinőtte. Külön kérés volt, hogy csengő és kiskosár is legyen a csodakerékpáron. Regina édesanyja, Szabó Olga mesélte el megható történetüket.

– Amikor nyár végén kiderült a kislányomról, hogy vesebeteg, és a klinikán töltöttünk hónapokat, megkeresett bennünket Tatár Ágnes tanárnő, aki egyben a Csodalámpa kívánság-koordinátora. Ágnes a kórházban fekvő kisbetegekkel tanul, így a bent töltött hosszú idő nem múlik el számukra tétlenül. Reginával is foglalkozott, bár még a kislányom eddig egy napot sem járt iskolába, minden érdekli, számolni már 4 éves korától tud. Bejárt hozzá, gyakoroltak, betűket tanultak –  mesélt a kórházban töltött napokról az édesanya.

Közben Regina nagy álmát is megosztotta Ágnessel, aki jelezte a Csodalámpa felé a kislány kívánságát.

Regina egyik kívánsága már teljesült: a piros kerékpár (Fotó: Csodalámpa Alapítvány)
Regina egyik kívánsága már teljesült: a piros kerékpár (Fotó: Csodalámpa Alapítvány)

– Regina egy piros bicikliről álmodott. Októberben szóltak, hogy lenne Pesten egy fogorvos, dr. Tesics György, aki teljesítené a kívánságot. Sok idő telt el, amíg megtalálták a tökéletes kerékpárt. Regina nem sejtett semmit, a januári kontroll is ugyanúgy zajlott, mint eddig. Ahogy végeztünk, a liftből kilépve ott volt előttünk a piros bicikli. Regina nagyon meglepődött, hirtelen fel sem fogta, hogy ott van előtte álmai piros kétkerekűje – idézte fel Olga a történetet.

A kislány állapota jelenleg stabil, a körülményekhez képest jól van, mint édesanyjától megtudtuk, bátor és kitartó kislány, aki nagyon szeretne meggyógyulni, kistestvérét és édesanyját is ő nyugtatja.

– Regina most jól van, de volt nagyon rossz állapotban is. Annyira, hogy elvették tőle a gyógyszereket, és már a dialízisre készült, de másnapra beindult a veséje. Megjött az étvágya is és a szervezete leürítette magáról a fölösleges vizet, amit felhalmozott, elérte a korának megfelelő testsúlyt, és azóta jól van. Ilyen csodás javulásra e betegségnél még nem nagyon volt példa a kórház történetében. Regina akkor kezdett el javulni, amikor lelkiekben felkészültem én is arra, hogy ebből dialízis lesz, aztán veseátültetés. Most az a legfontosabb, hogy a jelenlegi állapota tartható legyen és mindig csak előre tekintünk, Regina nagyon erős kislány – mondta bizakodva az édesanya.

Reginának van egy kívánságlistája, miért szeretne meggyógyulni. Az első helyen az áll: idén szeptemberben iskolába megy. Ha minden jól alakul, teljesülhet ez a kívánsága is, és a suliba már az álombiciklijével tekerhet. A kiskosárba az uzsonnás táska kerül majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.