- hirdetés -

Négy kérdésben kíván népszavazást elérni a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A párt aktivistái Orosházán is megkezdték az aláírásgyűjtést.

A férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év munkaviszony után, mindenkinél legyen alapszintű ingyenes internet, Magyarország maradjon ki a háborús konfliktusokból és szorítsák vissza a bevándorlást. Ez a négy fő téma, amihez támogatókat keres a párt.

Orosházán kedden délután a SPAR áruház előtt kezdték meg az aláírások gyűjtését az aktivisták.
– Négy, nemzeti sorsfordító kérdést tennénk fel a népszavazáson. Olyanokat, ami mindenkit érint – mondta dr. Szabó Ervin, a Jobbik választókerületi elnöke, a párt helyi vezetője az OrosCafénak. – Szeretnénk, ha a férfiaknak nem kellene halálukig dolgozni, hiszen a statisztikák szerint egy férfi várható élettartama jelenleg 63,5 év. A cél, hogy a férfiak is jogosulttá váljanak kedvezményes öregségi nyugdíjellátásra 40 év munkaviszony után. Szeretnénk elérni, hogy ingyenes alapszintű internetszolgáltatást kapjon minden magyar állampolgár. Olyan országot szeretnénk, amely nem veszélyezteti állampolgárainak életét, nem avatkozik bele olyan nemzetközi háborús konfliktusokba, amikhez nincs köze. Emellett olyan országban akarunk élni, ami megvédi állampolgárainak létbiztonságát a bevándorlás káros hatásaival szemben – tette hozzá a politikus.

A Jobbik politikusai és aktivistái várják az aláírásokat (Fotó: Melega Krisztián)
A Jobbik politikusai és aktivistái várják az aláírásokat (Fotó: Melega Krisztián)

Az embereket május elejéig szólítják meg az utcákon, tereken a választókerület összes településén. A bő egy hónapban legalább 3000 aláírást szeretnének összegyűjteni.
– Fontos, hogy a magyar ember szóljon bele a politikába, saját sorsának alakulásába. Erről is szól ez az aláírásgyűjtés, így is szeretnénk nyomást gyakorolni a kormányra, amely nem hallja meg az egyszerű emberek véleményét – fogalmazott dr. Szabó Ervin.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.