- hirdetés -

Azonnal és nagy örömmel vették birtokba kedd délután a Zöldfa utcai bölcsődések azokat a játékokat, melyeket a Rotary Club Orosháza adományozott az intézménynek.

Kedd délelőttöt a bölcsődében töltötték az orosházi rotarysok – kihívás volt, de sikerrel összerakták a kicsiknek szánt egyik jókora játékot. Délután, az ünnepi átadóra visszaérkezve már azt láthatták, megérte a küzdelem  és az idő, amit az elemek összeszerelésére szántak: a bölcsisek örömmel, nagyokat nevetve vették birtokba a játékot. Nem csak ezt a csúszdával kombinált játékot, hanem az összeset. Bőven volt mit kipróbálni, az Orosházi Rotary Club mintegy fél millió forinttal támogatta a Kisharang Bölcsődét.

Fotók: Melega Krisztián
A fotósokkal egyáltalán nem törődve avatták fel a játékokat a kicsik kedden (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

– Az eszközöknek köszönhetően észrevétlenül, kötetlen formában, a játék során fejlődhet a 73 bölcsődés – tudtuk meg Dénes-Földesi Mónikától, a bölcsőde vezetőjétől. – A mozgásfejlesztő eszközök egy része terápiás eszközként funkcionál, érzékelés-, tapintás-, figyelemfejlesztő játékok. Olyan játékokat is vásároltunk, amelyek a szabadidős programokat teszik színesebbé a gyerekek számára. Az eszközöknek köszönhetően a kicsik tartalmasabban  tölthetik el az időt a bölcsődében – sorolta a bölcsődevezető. Dénes-Földesi Mónika hozzátette, a komplex, korai fejlesztést eredményező eszközök kiválasztásánál a legfőbb szempont a biztonság volt.

Benkő Mihály, az Orosházi Rotary Club soros elnöke az OrosCafénak elmondta, egy tavalyi látogatás alkalmával fogalmazódott meg a gondolat: gyarapítani kellene a bölcsőde játékait. Így az elmúlt hónapokban a rotarysták ennek jegyében fogtak össze. – Az adomány felét a 2015-ös Rotary naptárból befolyt bevételből fedeztük, tehát akinél ez a naptár ott lóg a falon, az elmondhatja, hogy ő maga is hozzájárult a bölcsődések öröméhez, a projekt megvalósulásához. A másik felét a Roraty saját, belső pályázatán nyertük el. Ebből a kettős forrásból fedeztük a játékok vásárlását – emelte ki Benkő Mihály. Az elnök hozzátette, az orosházi Rotary elsősorban közösségeket támogat, és kiemelten figyel a gyerekekre, ezért tűzték ki célul a bölcsőde játékainak gyarapítását, és ezért segítik a rászoruló orosházi gyerekek nyári táborozását is.

A Rotary jószolgálati tevékenységéről ismert nemzetközi szervezet, a világ egyik legjelentősebb jótékonysági szervezete – tudtuk meg Lengyel Tamástól, a Rotary Magyarország kormányzójától, aki kedden látogatott Orosházára. – A Rotary az önkéntes, személyes jószolgálati tevékenységen alapul, pontosan úgy, mint ahogy ez a mostani, orosházi projekt is – emelte ki a kormányzó. – A mottónk: Jobb, ha meggyújtunk egy gyertyát, mintha ülünk és szidjuk a sötétséget. Úgy gondolom, hogy az Orosházi Rotary Club a bölcsődések megajándékozásával jelképesen meggyújtott egy gyertyát. Ez a Rotary lényege – mutatott rá a kormányzó, aki csaknem két évtizede tagja a Rotarynak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.