- hirdetés -

A 21. században mindenhol használnak villanymotorokat, így az ehhez szükséges alkatrészekre is óriási a kereslet. Ezt használja ki a Doherty Hungary Kft, amely villanymotorok tengelyeit készíti és értékesíti. Nem is akármilyen eredménnyel.

– 2014-ben 13 százalékos növekedéssel zárt a társaság, a dolgozói létszámunk pedig átlagosan 153 fő volt. Ez azonban már most több, hiszen jelenleg 160-an vagyunk a cégnél – ismertette a legfőbb számokat Pribék András gyárigazgató.

Tavaly a cég történetének legkomolyabb fejlesztési csomagját indították el, közel 1,4 millió euró értékben voltak beruházások, amit március első felében zártak le. Néhány hete pedig újabb, hasonló kaliberű fejlesztésbe kezdtek.

Elsősorban Németországba szállít a Doherty (archív fotó: Rosta Tibor)
Elsősorban Németországba szállít a Doherty (archív fotó: Rosta Tibor)

– Technológiát fejlesztünk és új gépeket vásárolunk, ez az előrelépés záloga. Az idei évre 10 százalékos növekedés lett a célként beállítva. Most az a fontos, hogy a befektetett összegeket kigazdálkodjuk saját erőből – tette hozzá az igazgató. Pribék András úgy fogalmazott, a cég több lábon áll, ennek köszönheti, hogy a 2008-as válság óta megduplázták a forgalmat, és nem vetette őket vissza az autóipar korábbi visszaesése.

A legyártott alkatrészeket nem raktárra termelik, könnyen értékesíteni tudják, hiszen nagy a kereslet. Elsősorban Németországba szállítanak, ott vannak a legnagyobb vásárlóik az autóiparban, a háztartásigép-iparban és a kéziszerszám iparban. Elhangzott, amennyiben a felvevő piac ilyen ütemben fejlődik, középtávon újabb csarnokbővítés is szóba jöhet a Gyártelep utcai üzemben, ahol 2013-ban avattak egy 2000 m2-es üzemcsarnokot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.