- hirdetés -

Magyar bajnokságon jártak az O.K.K.SZ.K. versenyzői – remek eredményekkel, és elismerésekkel tértek haza a fővárosból.

Február 28-án rendezték meg az első osztályú Full-Contact Karate Magyar Bajnokságot Budapesten, melyen 27 klub mintegy 80 versenyzője vett részt. A Zsiga Zsolt vezette orosházi csapat három sportolóval indult a megmérettetésen.

Kata kategóriában Gottfried Sándor és Olasz Attila nevezett. Sándor magabiztos, megfontolt versenyzése meghozta eredményét, és egészen a második helyig jutott. A klub beszámolójából megtudtuk, csupán néhány tized választotta el az első hely megszerzésétől. Attila a legjobb nyolc közé jutásért esett ki.
Küzdelemben Rábai Gábor képviselte a klubot, akinek ez volt a második felnőtt versenye. Gábor ügyes küzdelmének köszönhetően első meccsét KO-val nyerte, míg a legjobb négy közé jutásért a hosszabbításban kapott ki ellenfelétől, aki később a második helyen végzett.

Berei Béla (b) és ifj. Zsiga Zsolt is kapott kitüntetést (Fotó: egyesület)
Berei Béla (b) és ifj. Zsiga Zsolt is kapott elismerést (Fotó: egyesület)

A verseny érdekessége volt, hogy a Békés Megyei Harcművész Szövetség shihan Zsiga Zsolt két tanítványát is kitüntette az utóbbi időben elért remek teljesítményük kapcsán. Berei Béla utánpótlás kadet világbajnoki 5. helyezéséért, ifj. Zsiga Zsolt pedig felnőtt Európa-bajnoki címéért kapott elismerést.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület következő megmérettetése március 8-án, Szentesen lesz, ahol diákolimpián vesznek részt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.