- hirdetés -

Március 15-ig lehet javasolni, ki kaphasson dr. László Elek-díjat.

Felhívás Dr. László Elek-díj Orosháza egészségügyéért kitüntetési javaslatra.

Orosháza Város Képviselő-testülete  a 28/2007.(XII.22.) számú rendeletével Dr. László Elek-díj Orosháza egészségügyéért kitüntető cím alapításáról döntött.

E kitüntető cím adományozható:

a) azoknak az Orosházán az egészségügyi alap- vagy szakellátásban dolgozó orvosok, egészségügyi szakdolgozók részére, érdemeik elismerésére, akik Orosháza város egészségügyében kiemelkedő munkát végeztek, a betegellátás során az átlagosnál magasabb színvonalon, eredményesen látták el gyógyító és ápoló-gondozó feladatukat, akár életpályájuk külön elismeréseként is, vagy

b) akik nem az egészségügyben dolgoznak, de Orosháza egészségügyének, egészségügyi intézményrendszerének fejlesztéséhez kiemelkedő munkásságukkal hozzájárultak.

A kitüntető cím posthumus is adományozható.

A kitüntető cím adományozására javaslatot Orosháza város közigazgatási területéről bármely természetes vagy jogi személy tehet.

Az írásban előterjesztett javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy adatait, valamint az ajánlott személy szakmai életútját, és azoknak az eredményeknek az ismertetését, amelyek jelentősége megalapozhatja a kitüntető cím odaítélését – továbbá a javaslattevő adatait.

A jelölést részletes írásbeli indoklással együtt legkésőbb 2015. március 15-ig kell eljuttatni az  Orosházi Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Csoportja részére.

A kitüntetésre vonatkozó rendelet a város honlapján, ide kattintva olvasható.

Dávid Zoltán polgármester

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.