- hirdetés -

Miniszteri elismerő oklevelet kapott Csizmadia Csilla, az Orosházi Kórház szülésznője. A Magyar Ápolók Napja alkalmából neki és a helyi kórház 490 egészségügyi szakdolgozójának jár a köszönet.

A Magyar Ápolási Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságán szerdán ünnepelte a Magyar Ápolók Napját, ennek keretében ismerték el a legkiválóbbakat, köztük az orosházi szakembert.

– Csizmadia Csilla 1998 szeptembere óta dolgozik a kórházban, egy gyermek édesanyja, férje szintén kórházi dolgozó. Az elismerést kiváló munkájával érdemelte ki, büszke rá a kórházvezetés, osztályvezető főorvosa és munkatársai is – tudtuk meg Greksza Lászlónétól.

Az ápolási igazgató kiemelte, a kórházban 490 egészségügyi szakdolgozó tevékenykedik, elhivatottan, kitartóan, vallják, annyit kell tenni a betegért, amit magunk is elvárnánk, ha betegek lennénk. A kórház szeptemberben ápoló tanfolyamot is indított, a hároméves iskola hallgatóinak száma jelenleg 35.

Február 19-e a Magyar Ápolók Napja, Kossuth Lajos húga, Zsuzsanna tiszteletére, aki az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idején megszervezte a hadiápolást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.