- hirdetés -

Az eddig az időpontig érvényesített igazolványok visszamenőlegesen, egész évre érvényesnek számítanak. Érdemes minél előbb felkeresni a falugazdászokat.

Idén is március 20-áig van lehetőség az őstermelői igazolványok hosszabbítására visszamenőleges hatállyal. A határidő fontos, azonban nem érdemes az utolsó napokra hagyni az ügyintézést. Az őstermelői igazolvány megléte több agrártámogatás igénylésének feltétele, így a falugazdászok ezúttal is sok őstermelőt várnak a következő hetekben.

– A március 20-ig benyújtott őstermelői igazolványok meghosszabbítása iránti kérelem esetén az igazolvány visszamenőleg január 1-ig, a teljes adóévre érvényes lesz. A március 20-a után kiadott már csak a kiadás napjától kezdődően hatályos, melynek következtében az őstermelői kedvezmény nem érvényesíthető a megelőző időszakban – emelte ki a legfőbb tudnivalót az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, Horváth József.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy 2014. december 31-én hatályukat vesztették a régi típusú, zöld színű őstermelői igazolványok, 2015. január 1. után ezek már nem használhatók. A mezőgazdasági őstermelői igazolványok kiadását, érvényesítését, cseréjét 2014. január 1-jétől a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) végzi. További információ a falugazdászok elérhetőségéről a NAK honlapján található.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.