- hirdetés -

27 ország legjobbjai között bizonyítottak – az orosházi társastáncos, Pindur Cintia és párja folytatják a tavaly megkezdett sikersorozatot, legutóbb nemzetközi versenyen remekeltek.

A tizenhárom esztendős orosházi társastáncos tehetség, Pindur Cintia és párja Gál Krisztián pályafutását egy ideje már figyelemmel kísérjük. Tavaly decemberben megnyerték a TV2 Süss fel nap! című tehetségeket támogató versenyt, és év közben is szebbnél szebb sikereket értek el.

Úgy látszik, ez idén sem lesz másként. Február 7-én és 8-án vettek részt először nemzetközi versenyen, az eredmények ezúttal is magukért beszélnek. A magyar rendezésű Hungarian Dance Open nevű megmérettetést Szigetszentmiklóson tartották 27 ország táncosainak részvételével. Cintiáék több, magasabb osztálybelivel együtt versenyeztek, de így is szép eredményt értek el: standard táncban a hatodik, latinban pedig a nyolcadik helyet szerezték meg.

Az orosházi táncos elmondta, nagyon erős volt a mezőny.
– Olyan táncosokkal versenyezhettünk együtt, akiknek az interneten keringő videóit szoktuk tanulmányozni, hiszen úgy is sok mindent el lehet lesni. Az orosz, német és ukrán párosok pedig mint mindig, most is nagyon erősek voltak – avatott be Cintia. Hozzátette: a legjobb tíz közé jutás volt a céljuk, és nagyon örülnek, hogy sikerült teljesíteniük.

A múlt hétvégét Budapesten, tánctáborban töltötte párjával, hiszen készülnek a Magyar Bajnokságra, ami február 21-22-én lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.