- hirdetés -

A Demokratikus Koalíció (DK) azt szeretné, hogy ne a politika, hanem az emberek döntsék el, mit akarnak vasárnap csinálni. Ezért aláírást gyűjtenek egy népszavazásért.

Országos szinten több mint 60 ezer aláírást gyűjtött össze a DK egy hét alatt. Csütörtök reggel az orosházi piactéren is állt a párt standja.
– Jól fogadják az emberek a kezdeményezést, mi is azt tapasztaljuk, hogy nagy az elégedetlenkedés a vasárnapi boltbezárás miatt, és úgy általában a kormányzati politika miatt. Másodjára vagyunk kint, több mint 200 aláírás már összejött – fogalmazott Papp Róbert, a DK orosházi elnöke.

Amíg az 5-6 aktivista kapacitálta az embereket az ívekhez, addig Nagy Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja mondta el az OrosCafénak az akció célját. Hangsúlyozta, nincsenek könnyű helyzetben, mert a jelenlegi kormány olyan helyzetet teremtett, hogy a Fideszen kívül lényegében senki nem tud népszavazást kiírni – fogalmazott. Amíg ugyanis egy kezdeményezést nem bírálnak el jogerősen, addig másikat (ugyanabban a témakörben) be sem lehet adni.

– A magyarok szeretnék maguk eldönteni, hogy mit csinálnak vasárnap, ne a politika, és főleg nem egy fantompárt mondja ezt meg nekik – mondta, a KDNP-re célozva. Hozzátette, nagy mennyiségű aláírással akarják jelezni, hogy az embereknek elegük van. – Rengetegen írják alá az íveket. Félmillióig biztosan elmegyünk, utána petíció lesz belőle, és remélhetőleg egyszer majd népszavazás is, hogy a kormány lássa, az embereknek más a véleményük – zárta Nagy Huszein Tibor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.