- hirdetés -

Orosháza mellett további öt kistérségi település nyert pályázati forrást térfigyelőkamera-rendszer kiépítésére, kettővel már az együttműködést tervezi városunk – erről hétfőn egyeztettek.

Orosháza önkormányzata 34 millió 500 ezer forintot nyert még tavaly év végén azon a belügyminisztériumi pályázaton, amelynek célja a települések közbiztonságának javítása. A rendszer kiépítése sok egyeztetést kíván – többek között a rendőrséggel. A pályázat keretében 19 kamerát helyeznek el a városban, és kiépítenek egy diszpécserközpontot is.

– A mezőkovácsházi térségben tavaly tavasszal indult el a térfigyelőkamera-rendszer, amely jelentős mértékben javítja a közbiztonságot az érintett településeken – tájékoztatott az egyeztetést követően Simonka György, a térség országgyűlési képviselője. – Egy éve azt a célt tűztük ki, hogy az orosházi járásban is kiépítjük a kamerarendszert az itt élők nyugalma érdekében, ennek vagyunk most az egyik mérföldkövénél – tette hozzá a kormánypárti képviselő.

Politikusok, mérnökök és rendészeti szakértők a kamerarendszerről szóló megbeszélésen (Fotó: Melega Krisztián)
Politikusok, mérnökök és rendészeti szakértők a kamerarendszerről szóló megbeszélésen (Fotó: Melega Krisztián)

Kormányzati cél, hogy ellenőrzött legyen a határmenti térségben a tranzitforgalom – ez erősítené a közbiztonságot, hiszen komoly visszatartó erővel bírna és segítené a bűnfelderítést. A kistérségi társulás elnöke, Fejes Róbertné elmondta, Orosháza mellett a kistérség további öt települése nyert belügyminisztériumi forrást: Csanádapáca, Gádoros, Kardoskút, Békéssámson és Tótkomlós összesen 28,8 millió forintot.

Orosháza alpolgármesterei mellett utóbbi két település polgármesterei is részt vettek a hétfői egyeztetésen, a cél ugyanis az, hogy a települések kiépített kamerarendszereit a jövőben összekössék, a településekről bejövő információkat az orosházi központban kezeljék – ehhez azonban kompatibilis rendszerekre van szükség.

Az elnyert összegek: Békéssámson 8 millió 651 ezer forint, Csanádapáca 5,978 millió, Gádoros 4,983 millió, Kardoskút 3,227 millió, Orosháza 34,586 millió forint és Tótkomlós 5,978 millió forint. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.