- hirdetés -

Békés megye 4-es számú választókerületének jobbikos elnökeként az orosházi politikusnak az átszervezés lesz a feladata. Változások várhatók a párt helyi szervezetében is. 

Orosházi lett Békés megye 4-es számú választókerületének jobbikos elnöke – dr. Szabó Ervint (egyelőre) fél évre bízták meg a poszttal.
Többen indultak a Jobbik választókerületi tisztségéért, a párt elnöksége végül a politikában újoncnak számító dr. Szabó Ervin mellett döntött. Az orosházi önkormányzati képviselő június 30-ig látja el a választókerületi elnök teendőit, ha munkájával elégedett lesz a Jobbik, akkor megbizatását meghosszabbítják.

Dr. Szabó Ervin bizonyítani akar a pártvezetésnek (Fotó: Melega Krisztián)
Dr. Szabó Ervin bizonyítani akar a pártvezetésnek (Fotó: Melega Krisztián)

– A Jobbik célja az, hogy 2018-ban kormányra kerüljön, ennek érdekében most újrarendezi sorait, hatékonyabb és fegyelmezettebb működést alakít ki. Ennek érdekében átvette a választókerületi rendszert – osztotta meg az OrosCaféval dr. Szabó Ervin. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy ő lenne a párt országgyűlési képviselőjelöltje, bár aki a következő években bizonyít, mint választókerületi elnök, azt vélhetően támogatja majd a Jobbik, és jelöli a posztra.

– Most az a feladatom, hogy felvegyem a választókerületbe tartozó alapszervezetekkel a kapcsolatot és közösen meghozzuk a szervezetet, adott esetben személyeket érintő döntéseket. Az a cél, hogy valóban hatékony legyen a párt működése, és hiteles személyek képviseljék a Jobbikot –emelte ki a választókerületi elnök. – Komoly szervezeti változásokra készülünk Orosházán is, január 30-ára hívott össze taggyűlést Jámbor Nándor elnök. Ezen az egyeztetésen a helyi szervezet szempontjából valamennyi vezető tisztséget felülvizsgáljuk.

Dr. Szabó Ervint elnöki teendőiben választókerületi szervezőként László Attila segíti. László Attila elnökletével működött a tavaly ősszel feloszlatott Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, majd Magyar Önvédelmi Mozgalom néven új szervezetet alapított.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.