- hirdetés -

Tartani a színvonalat és minden generációt megszólítani a jövőben is – ez a szándéka a művelődési központ vezetésének az idei évre is.

Bár az önkormányzat éves költségvetése miatt a végleges számadatokat még nem tudni az anyagi források terén, a tartalomra vonatkozóan megvannak azok az elemek, amelyek biztosan fellelhetők az éves programkínálatban – tudtuk meg Pusztai Lajos ügyvezetőtől.

A legnagyobb változás a Városi Képtárban lesz, az átalakítás folyamatban van, a látványtervek szerint az időszakos kiállítások megszokott tere is módosul. A Báthory Júlia üveggyűjtemény stílusának megfelelően az art deco irányzat határozza meg az új belső tereket. Az év első kiállítása is kortárs alkotót mutat be az orosháziaknak. A kiállítóterekben már szinte minden időpont betelt az idei évre, a helyi és a vendégalkotók kiállításaival.

A stílusgazdagság jegyében februárban jazz koncert várja az érdeklődőket, és folytatódik a komolyzenei rendezvények sorozata is a tavasz folyamán. A színházi előadásokban – mint korábban megírtuk – fiatalosabb lendületet követnek, az őszi előadás sokak tetszését elnyerte, a kecskeméti társulat sikerrel mutatkozott be Orosházán.

A háztetőn álmokról, szenvedésekről szól a muzsika Fotók: Rajki Judit
A Hegedűs a háztetőn nagy sikert aratott 2014-ben. Hasonlók jönnek idén is (Fotó: Rajki Judit)

– Az év során megszokott rendezvényekkel idén is számolhatnak, ahol lehet, ingyenes programokat kínálunk – ígéri az igazgató. – Csoportjaink szakmai munkáját igyekszünk segíteni, továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a néptánccsoportjainkra, ill. emellett városi kórus működtetését tervezzük.

A tavalyi évet az előzetes számítások szerint nullszaldóval tudják zárni. Január elsejével belső munkaerő átszervezés történt a hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében. TÁMOP-os pályázat keretében 3 fiatal pályakezdő munkavállalót foglalkoztatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.