- hirdetés -

Új elemmel bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt “Otthon Melege Program”. A családi házak mellett március 9-től már társasházak is pályázhatnak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésre, felújításra.

– Eddig csak az iparosított technológiával készült panelházak korszerűsítésére volt lehetőség. Ez most kiegészül, így a többi társasház is indulhat a támogatásért. Az országosan elérhető keretösszeg 10 milliárd forint. A pályázat célja a homlokzat-, tető- és pincefödém hőszigetelése, nyílászárócsere és épületgépészeti rendszerek korszerűsítése – ismertette a legfőbb változást Kovács Péter, a Széchenyi Programiroda vezetője.

A kiírás szerint kizárólag több mint 4, de maximum 60 lakással rendelkező, 1946. után épült, de 2006. december 31. napjáig kiadott építési engedély alapján létesült távfűtéssel, házközponti fűtéssel illetve lakásonként egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.

A pályázat összeállításában a Széchenyi Programiroda (Orosháza, Ady Endre utca 9.) és az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt (Orosháza, Fürdő utca 5.) szakemberei tudnak segítséget nyújtani a lakóközösségeknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.