- hirdetés -

Az NB I-es asztaliteniszező lányok remekül helyt állnak a bajnokságban. Mi sem jobb bizonyíték erre, mint a félidei első hely.

A PET-BAU Asztalitenisz SE csapatának a 2013-2014 évi szezon zárása után, a bajnokságban elért helyezése alapján lehetőség lett volna az EXTRA Ligában való indulásra, de az egyesület vezetése úgy döntött a jelenlegi keret még nem érett a magasabb feladatokra. Ennek megfelelően a csapatot az NB I-be nevezték azzal, hogy a további töretlen fejlődés után kihasználják a hasonló lehetőséget.

– A döntést az is befolyásolta, hogy pénzügyi lehetőségeinket nem légiósok szerződtetésére, hanem a szakmai munka átalakítására kívántuk fordítani – kezdte értékelését Bogdánffy Csaba szakosztályvezető. – Ennek megfelelően Baranyi József helyett, aki mivel külföldön játszik és nem tudott a hétvégi mérkőzéseken a rendelkezésre állni, az egyesületünknél már korábban dolgozó Tóth Tibort szerződtettük. Mellette az edzőképzést kiváló eredménnyel befejező Csáki Rita kapott hasonló feladatot – mondta a szakember.

A bajnokságra az előző évi keret kezdte meg a felkészülést. Ebben a szakaszban lehetőségük volt egy szegedi és egy mezőberényi edzőtáborra, mivel a játékosok az iskolai szünet miatt nem voltak akadályoztatva. A sorsolás után úgy értékelték, reális lehetőségük van az első vagy második helyezésre, így ezt a célt határozták meg a szezonra.

Fehér Zsófia kiválóan játszott, minden meccsét megnyerte (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Fehér Zsófia a csapat vezéregyénisége lett (Fotó: Rajki Judit)

– A bajnokság során lányainknak jóformán nem volt ellenfele, amit a nagyarányú győzelmek is bizonyítottak és a szakvezetésnek kellemes gondjai lettek azzal, hogy minden csapattag megfelelő játéklehetőséghez jusson. A szezon közben látszott, hogy legnagyobb ellenfelünk a kitűzött cél megvalósításában a Statisztika PSC I. csapata lehet, mivel a korcsoportos válogatott játékosaik egységes együttest alkottak – tette hozzá Bogdánffy.

A szezon utolsó harmadában leigazolták a Szegeden tanuló korábbi korosztályos válogatott Fuderer Dalmát Szekszárdról, akire főleg a tavaszi fordulókban számít a szakvezetés. Mellette játéklehetőséget kapott a serdülőkorú Benkő Anett, aki szorgalmával, hozzáállásával kiérdemelte a bizalmat, aminek maximálisan meg is felelt.

– A menetelés során becsúszott egy váratlan vereség az Egri ÉFÉSZ SC ellen, akik az előző évihez viszonyított gyengébb szereplésük után ellenünk már ismét csatasorba állították  rutinos korábbi EXTRA ligás játékosaikat Iszaevát és a védekező stílusú Szabó Györgyit. Főleg utóbbi okozott kellemetlen meglepetést, hiszen valamennyi játékosunkat legyőzte. A kisiklás után sikerült rendezni sorainkat, aminek következtében nagy csatában lányaink legyőzték a Statisztikát 10-8 arányban, ezzel egy pont előnnyel az első helyen várjuk a tavaszi folytatást. Párosaink összeállítása több esetben a játéklehetőségek érdekében változott, a Fehér – Kakuszi és a Balogh – Csáki alap kettősök mellett több variáció is előfordult. Párosaink 16 mérkőzésből 13 győzelmet értek el ami 81,25 %. A kimutatásból látszik Fehér Zsófia örvendetes fejlődése aki a korábbi kiegészítő pozícióból a csapat vezéregyéniségévé vált és Csáki Ritával meghatározó szerepet vállaltak. Ugyanakkor a többi csapattag is kiemelkedően teljesített, aminek eredménye az első helyezés.

Céljaink a bajnokság további részére sem változtak, most már fő szempont a bajnokság megnyerése

– zárta Bogdánffy Csaba.

A klubvezetés az egyéni teljesítményekkel elégedett, mivel a csapat valamennyi tagja kiváló eredményességi százalékkal zárták a szezont az alábbiak szerint:

Fehér Zsófia                  26 mérkőzés 23 győzelem       88,46 %

Csáki Rita                      25                  22                            88

Szabó Mariann             27                  23                           85,18

Balogh Klaudia             22                  17                           77,21

Kakuszi Lilla                 17                  13                            76,47

Fuderer Dalma               5                    4                              80

Benkő Anett                    2                    2                               100

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.