- hirdetés -

A Best Dance Company (BDC) tánccal köszönte meg az egész éves biztatás, támogatást vasárnap a református iskola tornatermében.

A Best Dance Company hagyományos karácsonyi gáláján a családtagoknak, barátoknak kedveskedtek a táncosok, megköszönve ezzel az év közben nyújtott támogatást, biztatást, és azt, hogy ezzel a csapattal egy másik család részeseivé válhattak. Mint minden évben, úgy most is ugyanolyan izgalommal és szorgalommal készültek. Idén is volt többfajta stílusú tánc, és egy meglepetés produkciót is bemutattak, bizonyítva ezzel, hogy az egyesület tagjai más műfajokban is megállják a helyüket.

A Best Dance Company fő táncstílusa a hip-hop, de a lányok emellett szeretik a jamaicai eredetű dancehallt is, és olykor belekóstolnak a kortárs, a jazz és társastánc alapjaiba is. Az egyesület arculata leginkább a nőies elemekre épülő new-style-ként határozható meg, de a tánccsoport számára fontos a változatosság és az újítások is, illetve céljaik között szerepel a hip-hop stílusok mindegyikét legalább alapszinten elsajátítani. A táncórákat Györkös Írisz tartja.

Nagyon sokat jelent számukra a tánc (Fotó: Madai Magdi)
Nagyon sokat jelent számukra a tánc (Fotó: Madai Magdi)

Legutóbb a fővárosban, az Évafunkyn léptek fel a táncosok, és a hazai versenyek mellett külföldön is megmutatták tudásukat, szeptemberben Györkös Írisz és Kovács Annamária képviselte városunkat a németországi világbajnokságon.

A karácsonyi gálán a mini csoport, a jövő táncosai is bemutatkoztak. Nem kis munka ilyen fiatalon, egy komplett csoportkoreográfiát megtanulni és eltáncolni. A gyerekek lelkesedését és kitartását is hatalmas tapssal jutalmazta a szépszámú közönség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.