- hirdetés -

Mintegy 120 rászoruló gyermek arcára varázsoltak mosolyt önkéntes jótevők a Jézuska Járat civil kezdeményezés keretében, mégpedig úgy, hogy teljesítették a kicsik és a kicsit nagyobbak karácsonyi kívánságait. 

Korábban már írtunk róla, hogy az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata tavalyi cipősdoboz akciója szolgált alapul az idei kezdeményezésnek. Akkor 150 csomagot állított össze Petrus Márta orosházi származású vállalkozó a rászoruló gyermekek részére. Eldöntötte, hogy idén megpróbál minél többeket bevonni az akcióba, és még nagyobb szabású gyűjtést szervez.

Az idei Jézuska Járat úgy működött, hogy a gyerekek megírták mit szeretnének karácsonyra, a gyermekjóléti szolgálat munkatársai kis angyalkák módjára összegyűjtötték a kívánságokat, vezetőjük, Podmaniczkiné Szegi Katalin pedig összesítette ezeket. Egy listát adott a jótevő önkénteseknek, akik kiválasztották, melyik kívánságot szeretnék teljesíteni, és az ajándékokat eljuttatták a szombat délelőtti rendezvényre.

Nagy volt az öröm, ezért indult a nemes kezdeményezés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Nagy volt az öröm, ezért indult a nemes kezdeményezés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

December 20-án a kívánságokat író gyermekeket és családjaikat ajándékátadó ünnepségre hívták a művelődési központba. Délelőtt kézműves játszóházzal hangolódhattak az ünnepre: természetes anyagokból ajtódíszt készítettek, mézeskalácsot díszítettek, volt bábszínjáték és mandalaműhely is. A folyosón szakemberek gyönyörű frizurákat és lakkozott körmöket varázsoltak a szépítkezni szerető gyerekeknek és fiataloknak. A Merian Foods és a Csizmadia Pékség jóvoltából májkrémes kenyérrel, a rendezvény egyik főtámogatójának, az SOS Gyermekfalunak köszönhetően pedig üdítővel vendégelték meg a megjelenteket. Az ajándékok átadása előtt a TV2 Süss fel nap! országos tehetségkutató nyertesei, Pindur Cintia és Gál Krisztián latintáncait láthatta a közönség.

Ezt követően a kis apróságok lekuporodtak a színpad elé és feszült figyelemmel várták, hogy a nap házigazdája, Podmaniczkiné Szegi Katalin szólítsa őket. Nevük hallatán mosolyogva vették át az ajándékaikat a három vendég valamelyikétől, név szerint Buday Dániel válogatott kézilabdázótól, Dénes Gergelytől, az F1-Live Magazin főszerkesztőjétől, valamint az akció megálmodójától, Petrus Mártától. Mire véget ért az átadó, a terem játékbolt látszatát keltette: az összes gyermek áhított ajándékával volt elfoglalva, a mosolygós arcokról sugárzott a boldogság.

A kezdeményezés óriási sikert aratott az ajándékozók és ajándékozottak részéről is. A jótevők a beérkezett kívánságok mindegyikét teljesítették. Így jövő decemberben ismét elindul majd a Jézuska Járat, hogy minden gyermeknek boldog legyen a karácsony.

Köszönet nekik: Buday Dániel, Frankó Attila és munkatársai, Gálné Csizmadia Anikó (vállalkozó), Jótékonysági Nőegylet, Merian Foods Kft., Nagy Hajnalka (vállalkozó), Nagy Nándor (vállalkozó), Nagycsaládosok Egyesülete, Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület, Petőfi Kulturális Központ, Petrus Márta (vállalkozó), Rácz Tünde pszichológus, Rétesbolt és Kávézó, Sipos Renáta Pálma (vállalkozó), SOS Gyermekfalu és munkatársai, Flóra Virágüzlet, Orosházi Média Kft

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.