- hirdetés -

A kitűnő sportoló a ranglistán is előrelépett. Mellette Balogh Klaudia állt még asztalhoz.

Budapesten a Dr. Ormai László csarnokban rendezte meg a Magyar Asztalitenisz Szövetség a leány ifjúsági TOP-12 versenyt, melyen a PET-BAU ASE két versenyzője Fehér Zsófia és Balogh Klaudia indulhatott ranglista helyezése alapján. A  TOP-12 az egyik legjelentősebb hazai verseny, mivel ezen csak a közvetlen élmezőny indulhat, valamint mindenki játszik mindenkivel, így a pillanatnyi forma dönt a helyezésekről.

Az első napon hét fordulót rendeztek, míg a másodikon a maradék négyet.

– Fehér Zsófi ragyogóan kezdett, sorra aratta győzelmeit, bár néhány mérkőzése csak szoros csatában dőlt el a javára, de kellő koncentrációval és küzdeni akarással megoldotta a nehéz pillanatokat. Nagy segítségére volt a versenyét edzőként irányító Csáki Rita, aki átsegítette a holtpontokon és jól kidolgozott taktikával küldte asztalhoz versenyzőjét a különböző játékerőt és stílust képviselő ellenfeleivel szemben – értékelt Bogdánffy Csaba szakosztályvezető.

A két nap során végül egy vereséggel, de az egymás elleni eredménnyel Zsófi a dobogó második fokára állhatott. A begyűjtött minősítő pontok alapján a ranglista harmadik helyére lépett ami biztató a következő évad előtt. A versenyt páros partnere Fehér Orsolya (Statisztika) nyerte, akinek ugyancsak egy vereséget kellett elszenvednie. Zsófira még ebben az évben is várnak külön feladatok, mivel a két ünnep között Budapesten a legjobb négy ifjúsági versenyző a felnőtt kerettel három napos közös összetartáson vesz részt készülve a következő évi versenyidényre.

A másik orosházi, Balogh Klaudia volt a TOP 12 versenyen.
– Klaudia az első napon eléggé szétesett produkciót mutatott, aminek következtében két nyerhető mérkőzése benn ragadt. Ennek legfőbb oka a kishitűség, a koncentráció hiánya volt. A folytatásban belelendült és sorra aratta győzelmeit, nyert az ifi ranglista második helyezettje Nagypál Csilla valamint húga Nagypál Márta ellen is. A körbeverések következtében felcsillant az ötödik helyezés, sőt a dobogó lehetősége is, de a döntő momentumokat nem sikerült kihasználnia és végül négy győzelemmel a nyolcadik helyen zárta a versenyt – mondta Bogdánffy Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.