- hirdetés -

Gyopároson gyűltek össze péntek este az orosházi kick-boxosok, hogy egy kellemes vacsora mellett zárják és értékeljék a 2014-es esztendőt.

A  Kontakt Kick-box és Thai box Egyesület elnökét és edzőjét, sanpai Puravecz Pétert kértük egy kis visszatekintésre:

– Azt hiszem elmondhatjuk, hogy jó évet zártunk. Kis egyesület vagyunk, hisz mindössze 32 fővel dolgozunk a Czina iskola tornatermében, de több fronton is szép sikereket értünk el ebben az évben. Tíz évesek lettünk és talán ez volt eddig a legmunkásabb évünk. Az edzések mellett sok versenyen vettünk részt, kondorosi testvér egyesületünkkel közösen magunk is szerveztünk versenyt. A Kondoroson lebonyolított Utánpótlás Országos Bajnokság és Formagyakorlat magyar bajnokság – melyen hosszú idő után fegyveres kata-kat mutattak be a versenyzők – nagy siker volt. Úgy a szakma, mint a versenyzők részéről nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Nekem sikerült Magyar Bajnoki címet szerezni, de ami fontosabb, két tanítványom is bronzéremmel térhetett haza. Farkas Dominik katanával bemutatott formagyakorlata utánpótlás kategóriában ért bronzot, míg Deli Roland – ugyancsak katanával – a felnőttek között szerezte meg ezt a helyezést – sorolja a mester.

Puravecz Péter adja át a díjat Farkas Dominiknak, az év versenyzőjének (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Puravecz Péter adja át a díjat Farkas Dominiknak, az év versenyzőjének (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A versenyek mellett rendszeresen tartanak bemutatókat. Idén 17 helyre hívták őket, nagy közönség előtt is sikert arattak. A versenyek és a sikeres övvizsgák, valamint a bemutatók mellett nagy jelentőséget tulajdonítanak az önvédelmi szemináriumoknak is. Itt az ún. „civilek” – főként hölgyek – ismerkedhetnek az önvédelemmel.

A visszatekintés mellett természetesen a jövő is téma az ilyen rendezvényeken. 2015-ös terveiről is kérdeztük a sanpai-t.
– Sok-sok sikeres övvizsgát szeretnék, sok jó és egyre jobb versenyzőt és versenybírót képezni. A versenyzés mellett mindenképp szeretnénk tovább vinni és fejleszteni a civilek önvédelmi képzését. További bemutatókon szeretnénk népszerűsíteni sportágunkat és egy nagy rendezvény, egy Országos Bajnokság megszervezése is szerepel a tervek között.

Az év értékelésének befejezéseként elismeréseket kaptak a legjobbak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.