- hirdetés -

Nehéz, de eredményes szezon áll a karatésok mögött. Egy estére azonban – más sportágak versenyzőivel együtt – kikapcsolódhattak és megünnepelhették egész éves munkájukat, hetedik évzáró báljukon.

67 aktív versenyző, 13 feketeöv, 230 egyesületi tag és 525 fő, aki az egyesület munkáját segíti, továbbá összesen 84 világ-, Európa-bajnoki és kupa győzelem. Ez a 33 éves Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület jelenlegi mérlege. Ezt a teljesítményt a hagyományokhoz híven bál keretében ünnepelték meg, melyre 5 országból 410 vendéget vártak. A karate mellett más sportágak versenyzői is hivatalosak voltak az Eötvös- csarnokba november 29-én, köztük olyan neves sportolók, mint Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, junior világ- és Európa-bajnok birkózó, Böczögő Dornia olimpikon tornász, Kárai Tamás háromszoros Európa-bajnok autocross-versenyző, Haklik Dorottya ifjúsági Európa-bajnok erőemelő, Homonnai Luca ifjúsági Európa-bajnoki és ifjúsági-olimpiai ezüstérmes kajakozó, Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó vagy Zanócz Roland, ötszörös magyar bajnok motocross versenyző.

Fotók: Rajki Judit
Több mint négyszáz vendég kapcsolódott ki szombat este az Eötvös-csarnokban (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

– Ezen az estén nem csak Orosháza egyik legnagyobb és legeredményesebb egyesületét ünnepeljük, hanem a város sportját is – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester megnyitó beszédében. Kiemelte: sportolóink bizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Majd  hozzáfűzte: a továbbiakban is a mozgás szeretetének kell lennie az egyik fő célkitűzésnek.

– Az egész versenyszezon nagyon nehéz volt, 14 külföldi versennyel, de eredményes, hiszen hat Európa-bajnoki helyezést hoztunk, három aranyat és hat ezüstérmet, az utánpótlás-versenyzőket is ideértve – adott összegzést az egyesület elnöke, Zsiga Zsolt hozzátéve: az év még nem fejeződött be, hiszen hamarosan Lengyelországban, majd Ausztriában versenyeznek sportolóik. Jövőre a tervek szerint 15 országban bizonyítják majd rátermettségüket, többek között Japánban, az Egyesült Államokban és Brazíliában is.

Műsort ezúttal a TC Békéscsaba tornász-csapata adott Böczögő Dorinával az élen, majd az orosházi kyokushin karate, illetve aerobik szakosztálya is a színpadra lépett látványos előadásokkal. A vacsora és a remek hangulat mellett elismerések is gazdára találtak. Idén először díjazták más sportágak versenyzőit, illetve az egyesület berkein belül is több díj talált gazdára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.