- hirdetés -

A már hagyományos nemzetközi edzőtáborát tartja az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület Gyopárosfürdőn.

Az idei téli szakmai felkészítésen mintegy kilencven sportoló fejlesztheti tudását november 27-e és 30-a között. Nem csak orosházi tehetségek, a hazai karatésok mellett érkeztek vendégek Szerbiából, Szlovákiából, Hollandiából is, és sajátíthatnak el új elemeket, technikákat.

Fotó: Kecskeméti Krisztina
Növényi Norbert is mutatott néhány fogást a nemzetközi tábor résztvevőinek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Minden esetben a tudás felmérése a legfontosabb az ilyen szemináriumon, mely ezúttal is övvizsgával zárul, húsz vizsgázónk léphet előre övfokozatban. Programunk szintén kiemelendő célja a kapcsolatápolás más harcművészetekkel, a közös edzéseken való részvétel. Kiváló sportolók csatlakoztak hozzánk ezúttal is: itt van Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, Sárközi Róbert MMA világbajnok, és Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó – mondta el az OrosCafénak a pénteki edzésen shihan Zsiga Zsolt, az O.K.K.SZ.K. vezetőedzője.

A világszervezeti vezető, Kancho Gerard Gordeau 9. danos mester nem először jár városunkban, a mostani edzőtáborban is tanulhatnak tőle karatésaink. Elmondta, ezúttal is szívesen érkezett Orosházára, ahol a sport kiemelkedő terület. A nemzetközi szeminárium úgy véli, legfőképp a tanulásról szól. A szakmai képzés mellett az orosházi tábor szervezőinek célja a kyokushin karate sportág népszerűsítése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.