- hirdetés -

Orosháza az elmúlt hetekben javában készült a közelgő ünnepekre. Pénteken meglesz az ünnepi fények főpróbája, szombaton elkészül a hatalmas adventi koszorú, vasárnaptól pedig advent – a várakozás időszaka.

Az ünnepvárás izgalma abban rejlik, hogy visszafog, felkészít valami érkezésére. Az év leghosszabb éjszakája felé haladva az elmúló természet is elcsendesedésre int, pihenésre. Hogy megkeressük mélységeinket, hogy megtisztulva találjon a fény érkezése, amit a karácsonyi gyertya lángja jelképez.

Dr. Laurinyecz Mihály plébános advent misztériumát így fogalmazza meg.
– Kétezer év eltelt azóta, hogy a nagy várakozás után az emberiség ajándékot kapott. De sajátosat.

Mert ami addig titok volt, az meglepetéssé vált: kiderült valami. Az, hogy Isten kicsiben is tud szeretni. Nem csak a világteremtő nagyságában, hanem az újszülöttnyi mosolyában.

Keressük és találjuk meg idei adventünkben ezt az egyszerű, gyermeki mosolyt.

Négy vasárnap – négy gyertya

Hét éve, hogy hatalmas adventi koszorúja van a városnak, amely méltó helyszíne az ünnepvárásnak. Kálmán László, az Oros-haza Baráti Kör elnöke az OrosCafénak elmondta, az egyesület tagjai idén bordó és arany szalagokkal díszítik a koszorút, erre szavaztak ugyanis a legtöbben – olvasható a baráti kör honlapján. A szervezők most is úgy számolnak, bőven ezer fölött lesz az adventezők száma november 30-án. Az első gyertyát Bánfi-Csizmadia Edit, a Guardian Orosháza Kft HR vezetője lobbantja lángra vasárnap 17 órakor.

Kiss Lászlótól, a Jövő építők TDM alelnökétől megtudtuk, a karácsonyi vásár kibővült, hat faház kínálja majd portékáit, a kulcsok péntektől az árusoknál. A 210 négyzetméteres műanyag borítású korcsolyapálya vasárnaptól ingyenesen használható, a hatalmas adventi naptár pedig mindennap ajándékot tartogat valamelyik óvodás csoportnak. A városüzemeltetési zrt munkatársai hetek óta készülődnek az ünnepi időszakra. A feladat sok volt, de úgy tűnik, mindennel elkészülnek. A karácsonyi díszkivilágítás főpróbája pénteken lesz, majd november 30-án városszerte, és idén először Rákóczitelepen is felkapcsolják a fényeket, december 5-én pedig a város hatalmas karácsonyfáját is felállítják.

A négy adventi vasárnap ünnepi programkínálatáról az Oros-haza Baráti Kör oldalán, ide kattintva tájékozódhatsz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.