- hirdetés -

Pályázat révén, 125 millió forintból felújítják és bővítik a Családok Átmeneti Otthonának műemlékvédelem alatt álló épületét.

Napok óta állványok takarják el az orosházi Családok Átmeneti Otthonát (CSÁO). Nem véletlenül, néhány hete a belső felújítással, az utcafronton pedig a külső rekonstrukcióval 125 millió forintos beruházás indult el. Az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett otthon tavaly pályázat segítségével nyerte el az összeget, a tervekről korábban itt írtunk.

Műemlékvédelem alatt az épület, Fotó: Rajki Judit
Megújul a Családok Átmeneti Otthonának épülete és bővül is (Fotó: Rajki Judit)

Most már folyamatban a megvalósítás. A Mikszáth Kálmán utcai épület új nyílászárókat kap, korszerűsítik a fűtést, cserélik a padlóburkolatokat és a tetőt is felújítják. Emellett az épület homlokzatát is rekonstruálják – mivel műemlék épület, ezért megőrzik eredeti jellegét.

– A felújítás mellett bővülünk is. Mivel sok szolgáltatása van az intézménynek, szükségszerűvé vált plusz négy szoba. Nagyon örülünk ennek, hiszen így a szolgáltatások is sokkal színvonalasabb keretek között zajlanak majd – tudjuk meg Balogh Zoltánnétól, az orosházi CSÁO vezetőjétől. Hozzátette: az intézmény kiemelt feladatai közé tartozik a gyermekfejlesztés, melynek segítségével nem csak az intézményben lakóknak, hanem orosházi és környékbeli rászoruló gyermekeknek is szerveznek speciális foglalkozásokat, így készség- és mozgásfejlesztést is.

Az ellátotti kör nagy, a 40 fős befogadó képességű otthon lakóin túl idén mintegy 450 esetben tudtak segíteni – mondta el Balogh Zoltánné. A CSÁO a felújítás ideje alatt is működik, a beruházás szakaszossága miatt jelenleg csak fél házzal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.