- hirdetés -

Az Orosháza FC négy hetes nyeretlenségi sorozata szakadt meg szombaton a Mátrai-stadionban. A SZEOL elleni találkozót Végh Ariel remek egyéni helyzetfelismerésével nyerték a sárga-feketék.

Orosháza FC–SZEOL SC Szeged 1–0 (1–0)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 300 néző

Vezette: Szilágyi S. (Berecz, Kövér)

Orosháza: Bordás – Ferenczi, Szabó N., Makra, Medvegy – Huszár, Szűcs, Juhász – Styecz (Lovas, 89.), Fülöp (Bozsóki, 69.), Végh (Füredi, 76.). Edző: Boér Gábor.

Szeged: Leindler – Kormányos, Dlusztus, Vida (Ngalle, 60.) – Bjedov, Grünwald – Beretka, Puskás (Mihálffy), Ondrejó (Busa, 68.) – Faragó, Bata. Edző: Tóth Ákos.

Gólszerző: Végh (24.)

Gyászszünet előzte meg a mérkőzést: Szénási Józsefre, az OFC gondnokára emlékeztek a csapatok és a szurkolók, aki 1979-től látta el funkcióját, és a találkozót megelőzően vettek tőle végső búcsút az Alvégi temetőben.

A házigazdák tűntek valamivel aktívabbnak, Végh pontrúgásait követően kétszer is ramazuri alakult ki a szegedi kapu előtt a meccs elején. Küzdelmes mezőnyjáték közepette született meg az OFC vezető gólja a félidő derekán, Végh kiváló helyzetfelismerése révén. A 16-os magasságából, az oldalvonal mellől végzett el szabadrúgást az alkalmi csatár, és a rövidre tekert labdája, a meglepett Leindler kapus kezét érintve jutott a hálóba, 1–0. A folytatásban a szegediek élénkebbé váltak, ami kontrákra adott lehetőséget a házigazdáknak, de a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Értékes három pontot szereztek a sárga mezes orosháziak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészben a Szeged enyhe mezőnyfölényben játszott, de a csereként beállt Ngalle lehetőségén kívül, helyzete nem volt. Az afrikai származású támadó tisztára játszotta magát és 16 méterről fölé emelt. Az OFC fegyelmezetten visszazárt saját térfelére, ebből próbált szórványosan kontrázni, újabb gólt azonban nem sikerült szereznie, de négy hét böjt után ismét értékes három pontra tett szert.

Jók: Szabó N., Makra, Szűcs, Juhász, Végh, ill. Beretka, Dlusztus, Puskás, Bjedov.

Boér Gábor: – Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Játékban van még hová fejlődnünk, viszont a futball alapjait, a motivált, harcos játékot hoztuk a mai mérkőzésen.

Tóth Ákos: – Inkább volt pankráció, mint foci, amiben mi voltunk a gyámoltalanabbak. Gratulálok az új orosházi edzőnek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.