- hirdetés -

A 11. fordulóban a Videoton tartalékjaihoz látogatott vasárnap az OFC. A 18 éves fiatalokból álló hazai csapat sajnos ezen a napon „lefocizta” a pályáról csapatunkat.

Videoton FC II.– Orosháza FC 4–0 (2–0)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Székesfehérvár, 100 néző.
Vezette: Berényi (Éles, Garai).

Videoton: Gábor – Baksa, Dobsa, Ács (Szelei, 74.), Kókány – Kiprich, Sejben (Cseszneki, 65.), Kocsis, Király – Géresi (Kalmár, 79.), Havasi.
Edző: Bíró Imre

Orosháza: Bordás – Szabó N., Tóth I., Makra, Medvegy – Bozsóki, Ferenczi (Fülöp, 46.) – Juhász, Huszár (Füredi, 73.), Styecz – Szélpál.
Edző: Kvasznovszky József

Gólszerző: Ács (6.), Havasi (28. – 11-esből), Dobsa (57.), Cseszneki (70.). Kiállítva: Juhász (60.).

Eleve hátrányból kezdete a meccset az OFC, hiszen az első valamire való helyzetet góllal zárták a hazaiak. A 6. percben Géresi hozta helyzetbe Ácsot, aki 14 méterről a kifutó Bordásba lőtt, de a kipattanót már a kapu közepébe gurította, 1–0.

Idegesen, kapkodva játszott az Orosháza, aminek egyenes következménye lett az újabb gól. A Vidi a 28. percben büntetőből növelte előnyét. Géresi lépett meg a bal szélen, Tóth I. csak buktatni tudta a tizenhatoson belül, a 11-es pedig Havasi a bal alsóba gurította, 2–0.

Bordás bele tudott érni a labdába, de kitolni nem tudta. A vendégeknek a folytatásban sem ízlett a fehérvári fiatalok sokmozgásos, fegyelmezett rövidpasszos játéka. Akadtak komoly helyzeteik, azonban Gábor kapus bravúrjai megmentették a góltól a vendéglátókat.

Szünet után két veszélyes orosházi lehetőség is kimaradt, amit újabb góllal büntettek a fehérváriak. Az 57. percben Géresi beadására Dobsa érkezett a rövidre és a késedelmeskedő Bordás mellett a rövid alsóba gurított estében, 3–0.

Tetézte a viharsarkiak baját, hogy a Baksába csúnyán „beleszálló” Juhász piros lappal jutalmazta a játékvezető. A lejtőn nem is volt megállás: egy hazai kontra végén Cseszneki teljesen egyedül vezethette Bordásra a labdát, majd 10 méterről higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 4–0.

A maradék időben mindkét együttes a mérkőzés végét várta.

Jók: Ács, Sejben, Géresi, ill. Szabó N., Bozsóki.

Bíró Imre: – Szervezett, agresszív csapat ellen sikerült ilyen arányban nyerni.

Kvasznovszky József: – A rendkívül gyenge teljesítmény miatt remélem, nem csak én szégyellem magam.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.