- hirdetés -

Másfél héttel a helyhatósági választások előtt az esélyeket latolgatja a Munkáspárt. Thürmer Gyula, a párt országos elnöke szerint erősebbek, mint négy éve.

A pártelnök a kedd délelőtti sajtótájékoztató alkalmával úgy fogalmazott: a Munkáspárt erősödik, amit jól jelez, hogy az áprilisi választásokon hatszor több szavazatot kaptak, mint négy évvel ezelőtt.

– Az önkormányzatin kétszer annyi jelöltünk indul, mint 2010-ben. Olyan nagyvárosokban is állítottunk polgármesterjelöltet, mint Miskolc vagy Salgótarján – emelte ki a pártelnök, aki hozzátette: a Munkáspárt erejét az is mutatja, hogy a baloldali pártok mély válságban vannak, nincs mondanivalójuk az egyszerű emberek számára. Értékelése szerint a Fidesz-KDNP jelöltjei nagy arányban megnyerik a helyhatósági választásokat, de véleménye szerint kevesebb szavazatot kapnak majd, mint eddig. – Az emberek így fejezik ki az elégedetlenségüket. Változik a hangulat, ezt érezzük az országban. Legyenek az emberek bátrak – szólított fel Thürmer.

– Október 12-én 5 évre meghatározzák a szavazók az önkormányzatok összetételét. Nehezíti azonban a helyzetet, hogy a Fidesz saját szája-íze szerint formálta a választási törvényt – mondta el Kis János területi elnök, aki az orosházi helyzetet is értékelte. – A választásra való felkészülés megfelelően folyik, a pártok nem bántják egymás plakátjait, és a saját programjukkal folglalkoznak, nem mással. 10 választókerületből 9-ben sikerült jelöltet állítani, 7 munkáspárti és 2 párton kívüli, polgármesterjelöltünk viszont nincs – közölte a területi elnök. Az esélyeket latolgatva elhangzott: egy jelölt bejutásával számolnak kompenzációs listán.

Gál Ferenc megyei elnök arról tájékoztatott, hogy a környező településeken is indítanak jelölteket, így például Pusztaföldváron, ahol polgármesterjelöltet is állítottak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.