- hirdetés -

Félpályás útzárral találkozhatnak a közlekedők Csorváson – a 47-es főút csorvási átkelési szakaszán múlt héten elindult a felújítási munka. Az orosházi elkerülőn a burkolatmarásnál tartanak.

Jelenleg a Petőfi és Batthyányi utcák között van félpályás útzár, a forgalmat jelzőlámpa irányítja, a közlekedők fokozott figyelmére az iskola közelsége miatt is nagy szükség van. A főút településen áthaladó szakaszán végig átépítik majd a szegélyeket várhatóan az év végéig, tervben a terelőszigetek átépítése, a burkolatjavítás csak jövőre indul. A munkálatok miatt 500 méteres félpályás útzárakkal számolhatnak a közlekedők Csorváson.

Félpályás lezárás Csorváson, a főútról a Vörösmarty utcára nem lehet behajtani (Fotó: NIF/Facebook)
Félpályás lezárás Csorváson, a főútról a Vörösmarty utcára nem lehet behajtani (Fotó: NIF/Facebook)

A kivitelező igyekszik a lehető legkevesebb akadályoztatással dolgozni, de a szegélybontás óhatatlanul érinti a becsatlakozó ingatlanokat és hamarosan érinti a buszközlekedést is: ideiglenes buszmegállókat alakítanak majd ki. A buszmegállókat egyébként átépítik a beruházás keretében, de ez a tervek szerint jövő évi feladat.

Burkolatmarás az elkerülőn

Csorvás és Orosháza között az út szélesítésének szerkezetépítési munkálatait végzi a kivitelező – útszűkület mellett kétirányú a forgalom, félpályás útzárral lokálisan találkoznak a közlekedők. A szerkezetépítési munkálatokat idén fejezik be, úgy tudjuk, egy rétegben aszfaltoznak is még az idén. Az úttest másik oldalán tavasszal indul el a szerkezetépítés, és szintén jövő évre ütemezték a kerékpárút építését.

Orosháza elkerülő szakaszán múlt csütörtökön megindult a burkolatmarási munka, a hét második felében elkezdődik az aszfaltépítés, a (Mol kút melletti) körfogalomnál pedig elindultak a szegélyépítési munkálatok. A felüljáró felújításához jövőre kezd hozzá a kivitelező.

A főút Orosháza – Békéscsaba közötti szakaszán kiépült a forgalmi rend: útszűkülettel, sebességkorlátozásokkal, a forgalom torlódásával számolhatnak az arra közlekedők a következő hónapokban. Tényleg (!) fokozott óvatossággal és türelemmel kell most közlekedni. Mint arról korábban már írtunk, több mint 60 kilométeres szakaszon korszerűsítik a 47-es főutat Békés és Csongrád megyében. Békés megyében 34,4 km szakaszon dolgozik a kivitelező Colas Út Zrt. és a Duna Aszfalt Kft.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.