- hirdetés -

Három torony és körülbelül háromszáz ember – ez az idei Tornyok napja mérlege.

Az Oros-haza Baráti Kör ismét elkérte a templomtornyok kulcsait, és meg is kapta, szeptember 20-án ötödik alkalommal mászhatott a magasba a nagyérdemű. Hosszú volt a sor az evangélikus templomnál, de megérte várni, a panoráma volt a jutalom a várakozás és a lépcsők leküzdése után.

apa és fia a magasban, az evangélikus toronyban (még több kép az OHBK oldalán, klikkelj) Fotó: Melega Krisztián
Apa és fia a magasban, az evangélikus toronyban (még több kép az OHBK oldalán, klikkelj) Fotó: Melega Krisztián

A református templomban a harangok előtt örökíthették meg magukat a toronymászók, a katolikus templom viszont idén –orgonafelújítás okán – kimaradt a sorból. A gyopárosfürdői víztornyot is mindenképp érdemes volt megmászni, erre a fürdőzőknek volt lehetőségük szombaton.

– Az ötödik Tornyok napján nagy örömünkre hozzávetőleg 300-an vettek részt, idősek és fiatalok egyaránt megmászták a lépcsőfokokat, és úgy nyilatkoztak, megérte felmenni,  sűrűbben is nyithatnánk a tornyokat – mondta el az OrosCafénak Kálmán László, a szervező baráti kör elnöke. 

A programot ezúttal színesítette, hogy a Kulturális Örökség Napjai egyik helyszíne az evangélikus templom volt. Így az istentiszteletek mellett orgonabemutatót kínált a templom, és fellépett a több nemzetközi elismerést elért énekegyüttes, a Capella Silentium is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.