- hirdetés -

Haklik Dorottya és Lovas Mónika is érmekkel gazdagodott az orosházi világbajnokságon.

Folytatódik az Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság Orosházán, és folytatódik a kiváló orosházi szereplés. Pénteken ifjúsági és junior korcsoportban is szoríthattunk orosházi versenyzőnek, Musztafa Imre vezetőedző tanítványai jól zárták a küzdelmeket.

Az ifjúságiak +84 kg-os súlycsoportjában indult Haklik Dorottya. Guggolásban 180 kg-mal ezüstérmes lett, fekvenyomásban 100 kg-ot ért el, ami a harmadik helyre volt elég. Felhúzásban 172,5 kg-ot teljesített, ami a bronzérmet jelentette az orosházi sportolónak. Az összetett eredménye így 452,5 kg, ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel Haklik Dorottya.

Lovas Mónika összetettben bronzérmet szerzett (Fotó: Rajki Judit)
Lovas Mónika összetettben ezüstérmet szerzett (Fotó: Rajki Judit)

A juniorok ugyancsak +84 kg-os mezőnyében Lovas Mónika versenyzett pénteken. Guggolásban 180 kg-mal a bronzérmet érte el, míg fekvenyomásban a 145 kg-os eredménye a második helyet jelentette. Felhúzásban a mérlege 165 kg és a bronzérem, míg összetettben 490 kg-mal a dobogó második fokára állhatott fel a Toldi SE versenyzője.

Szombaton 10 órakor kezdődnek a küzdelmek, a férfi ifjúsági és junior 105, illetve 120 kg-os mezőny versenyez az orosházi Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokságon az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.