- hirdetés -

Hétmilliárd forint az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás tervezett költségvetési előirányzata, ebből félmilliárd a postaköltség. Orosházán 24 ezer 800-an szavazhatnak.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint hozzávetőleg hét milliárd forintba kerül majd az őszi helyhatósági választás, a legjelentősebb tétel az informatikai költség, az új választási informatikai szoftverre 1,9 milliárd forintot különítettek el. A szavazólapok nyomtatása és a szavazásnapi kellékek urnák, tollak, stb) előállítása szintén költséges, erre a célra 1 milliárd forintot szánnak, míg a választási értesítők kipostázása várhatóan félmilliárd forintot tesz ki.

Hazánkban több mint nyolcmillió választópolgár kap augusztusban értesítőt az októberi önkormányzati választásról. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Azok, akik az október 12-ére kitűzött választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak augusztus 25-éig kapják meg az értesítőt. Az értesítőn szereplő adatokkal lehet képviselő- és polgármesterjelöltet, valamint listát ajánlani. Az értesítő tartalmazza a szavazás helyét és idejét.

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs se érvényességi, se eredményességi feltétele, azaz, akár egyetlen szavazat is elég lehet a győzelemhez. Orosházán mintegy 24 ezer 800 fő rendelkezik szavazati joggal. Július közepén a Fidesz mutatta be jelöltjeit, majd néhány nappal később az MSZP is megnevezte jelöltjeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.