- hirdetés -

Erősödhetnek az üzleti és a mezőgazdasági kapcsolatok Szenttamás és Orosháza között. A vajdasági településen jártak az orosházi képviselők. 

A szenttamásiak Péter-Pál napi ünnepségén járt július 12-én több meghívott vendég mellett Lövei Ferenc és Németh Béla orosházi önkormányzati képviselő. Utóbbival interjút is készített a Szenttamas.rs, főként a két testvérváros között fennálló gazdasági és kulturális kapcsolatokról faggatták a tanácsnokot. Az interjút ide kattintva olvashatod.

– Úgy ítélem meg, hogy Orosháza és Szenttamás testvérvárosi kapcsolata igazán gyümölcsöző, ami elsősorban a civil szervezetek kapcsolatában nyilvánul meg – fogalmazott Németh Béla tanácsnok.

B-j: Németh Béla, Zoran  Mladenović Szenttamás polgármestere és Lövei Ferenc
B-j: Németh Béla, Zoran Mladenović Szenttamás polgármestere és Lövei Ferenc

Orosháza és Szenttamás között 2009. április 24-én jött létre a testvérvárosi kapcsolat, és azóta is sikerrel működik például a diákcsere program. Idén is érkeztek szenttamási tanulók városunkba, melyről itt írtunk, arról pedig, az orosházi diákok mi mindent láttak Sutomore-ban, ide kattintva olvashatsz.

– Legfontosabb a civil szervezetek és egyesületek együttműködése, ennek kell hosszútávra megalapoznia közöttünk a kapcsolatot. Szeptember második felében egy orosházi csoport látogat Sutomorera néhány napos pihenésre, innen pedig majd a nyugdíjasok jönnek Orosházára, ahol mi látjuk őket vendégül – fogalmazott Németh Béla hozzátéve, hogy igen gyümölcsöző lehetne akár egy mezőgazdasági szervezet vagy termelőket tömörítő szövetkezet kapcsolatfelvétele a települések között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.