- hirdetés -

Orosházán először hirdettek tehetségkutató versenyt amatőr rock bandáknak. Hat zenekar csapott össze, a győztes szeptemberben fellép az extrém sportnapon.

Csapj a húrok közé címen rendezett tehetségkutatót az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (OHGYIÖK). A rendezvényt szerda délután tartották a főtéren. A két békéscsabai (Halott kisállatok és SCORE) és egy szombathelyi (Hell Come) banda mellett három helyi formáció is versenybe szállt, név szerint: a Black Band, a Medve bőre és a Der Sprinter. A húsz percre maximalizált bemutatkozó produkciókat öttagú zsűri értékelte, közülük hárman a rock klubnak, ketten pedig az OHGYIÖK-nek tagjai.

A békéscsabai SCORE együttes nyerte a versenyt Fotók: Kecskeméti Krisztina
A békéscsabai SCORE együttes nyerte a versenyt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A versenyt az utolsóként színpadra lépő békéscsabai SCORE együttes nyerte, a jutalma, hogy a szeptemberi extrém sportnapon koncertezhet az országos ismert Subscribe zenekar előtt.

A tehetségkutató ötlete Kerekes Tamás ifjúsági polgármestertől ered, akit egy film inspirált arra, hogy Orosházán az OHGYIÖK-kel közösen életre hívja a versenyt. A 16 órakor kezdődő rendezvény csaknem négyórásra sikerült, ezalatt mintegy kétszázan gyűltek össze a város főterén. A szervezők sikeresnek értékelik a programot, a tervek szerint jövőre ismét megrendezik a Csapj a húrok közé rockzenei tehetségkutatót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.