- hirdetés -

Jóbarátok csapatai űzik a legnépszerűbb csapatsportág kispályás verzióját hétről-hétre Orosházán. Nemrégiben lezárult a városi bajnokság, a győztes csapat vezetőjét faggattuk, milyen szezonjuk volt.

A Revans – Otthon2 csapata nyerte a 2013/2014-es Orosházi Generáli Biztosító Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. Ennek apropójaként beszélgettünk György Sándor csapatvezetővel.

– Mikor alakult a csapat, milyen tervekkel kezdték el bajnokságot?

– Csapatunk 2009-ben alakult újjá, a régi Határőrség csapatából, amellyel az 1980-as évek végétől szerepeltünk a városi kispályás bajnokság különböző osztályaiban. A régi játékosok igényelték, hogy alakuljon meg az új csapat. Az volt a célunk, hogy jöjjön létre egy baráti társaság, akikkel hetente összejövünk egy kis testmozgásra és utána egy baráti beszélgetésre. Az évek során a csapat összetétele kisebb változásokon esett át és ennek kapcsán is folyamatosan fejlődött, amit mi sem bizonyít jobban, hogy tavaly a „B” osztályt most pedig a legmagasabb osztályt nyertük meg. Volt olyan időszak, amikor egymást követő 41 mérkőzés alatt sem találtunk legyőzőre.

A Revans - Otthon2 kispályás bajnokcsapat
A Revans – Otthon2 kispályás bajnokcsapat

– Kik alkotják a csapatot?

– A csapat játékosai egy baráti társaság, többen rendőrök, néhányan pedig labdarúgó játékvezetők is egyben, illetve egy páran nagypályás mérkőzéseken is szerepelnek a megye alsóbb osztályaiban.

– További tervek?

-A bajnoki címet zenés-táncos mulatsággal ünnepeltük meg, ahol átadtuk a csapat gólkirályának – Somogyvári Tibornak – a díját. Az ünneplést követően mindenki megérdemelt pihenőjét tölti, majd hetente egy alkalommal, focival készülünk a következő bajnokságra, amin szeretnénk ismét jól szerepelni.

Csapatnévsor: Benyó Norbert, Budavári Tibor, Farkas Csaba, György Sándor, Gyuga Zsolt, Kotolák József, Krecsméri Milán, Laurovics Zoltán, Lovas László, Mező Sándor, Molnár István, Motyovszki Gábor, Péli Tamás, Pipís István, Roszkos Roland, Serfőző Jenő, Somogyvári Tibor, Vígh Zoltán,

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.