- hirdetés -

A Máltai Játszótér vasárnap több száz gyermek zsivajától volt hangos. A Mosoly nap a gyermekekért című ingyenes rendezvénynek egyetlen célja volt csupán: örömet okozni a kicsiknek.

Rengeteg játék, gyermekműsorok, ajándékok; igazi közösségi élmény az apróságoknak és szüleiknek. A Mosoly nap a gyermekekért programot második alkalommal rendezte meg “Gyermek mosoly” Orosháza Bölcsődéiért Alapítvány, az önkormányzat támogatásával és az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület segítségével.

– Tavaly már nagy sikert aratott a Mosoly nap, akkor is nagy érdeklődés övezte, így idén is szívesen biztosítottuk a helyet és segítettünk a program lebonyolításában. Mindig szívesen támogatjuk a jó kezdeményezéseket – mondta Frankó Attila, a Máltai Játszótér vezetője.

A legfontosabb cél az volt, hogy egy jó hangulatú, egész családokat megmozgató rendezvényt hozzanak létre.
– A gyerekeknek nagyon fontos a közösségi élmény és a mozgás, itt mindkettő adott – mondta Sára Csaba, az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület képviseletében. – Úgy vettem észre, hogy a felnőtteknek is tetszik a rendezvény, hiszen amíg gyermekeik jót játszanak, ők meg tudják beszélni azokat a dolgokat, amiket igazán csak egy másik szülő érthet meg – tette hozzá.

A mosoly a lényeg (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
A mosoly a lényeg (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Nagyon sokakat vonzott a rendezvény, a Máltai Játszótér bejáratánál villogó rendőrautó és rendőrmotor fogadta az érkezőket, ezzel a rendőrök is a kicsik kedvében jártak. A játszótér színpadán a művészeti iskola tánccsoportjai és a ReDance is bemutatkoztak, énekelt és zenélt Hevesi Imre, és a Máltain működő színjátszó csoport is készült egy mókás előadással. Mindeközben lehetett kürtőskalácsot sütni, csillámtetoválást csináltatni, és sok finomságot, egészséges süteményt kóstolni a DALI-ÁS Klub jóvoltából. Ügyességi sorversenyek is voltak, a végén a győztes egy fenséges gyümölcstortát nyert, ami a Nefelejcs Cukrászdában készült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.