- hirdetés -

Újabb lendületet kaphat a testvérvárosi kapcsolat, tárt karokkal várják a turistákat az erdélyi településre.

Zomba után újabb testvértelepülésen, Tusnádfürdőn járt orosházi küldöttség. Zalai Mihály alpolgármester és Kovács Árpád tanácsnok Albert Tibor polgármester meghívására érkezett az erdélyi településre, ahol június 22-én részt vettek a Tusnádfürdői Városnapok több eseményén. Az ünnepi Szentmisén köszöntötték a 25. és az 50. házassági évfordulójukat ünnepelő házasokat, ahol a vendéglátók felkérésére az orosházi alpolgármester is beszédet mondott. Zalai Mihály úgy fogalmazott, ezek a kerek évfordulók is bizonyítják, hogy a házasság intézménye működőképes, ami a családokat és a közösségeket is erősíti.

Az ünnepi program után a tusnádi polgármesterrel a két település további együttműködéséről egyeztettek.
– Elsődlegesen a turisztika területén lehet előrelépni. A különböző turisztikai kiállításokon kölcsönösen meg fogjuk jelentetni egymás szóróanyagait, ezzel segítve egymást – ismertette Zalai Mihály. – Abban is tudunk segíteni a testvértelepülésnek, hogy az Orosházáról Székelyföldre irányuló turistaforgalmat Tusnádfürdőre tereljük. Aki már járt ott tudja, hogy Tusnádon az orosháziakat megkülönböztetett figyelemmel fogadják a testvérvárosi kapcsolatok miatt – mondta Zalai.

Zalai Mihály és Kovács Árpád a turisztikai lehetőségekről tárgyalt Albert Tiborral
Zalai Mihály és Kovács Árpád a turisztikai lehetőségekről tárgyalt Albert Tiborral

Hozzátette, az erdélyi település elsősorban a turizmusra épít, szemmel látható a fejlődés. Az elmúlt években rengeteg fejlesztést hajtottak végre, sok kiváló minőségű szálláshelyük van, és náluk épült meg Székelyföld eddigi egyetlen wellness fürdője a hegyek között, csodálatos környezetben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.