- hirdetés -

A Békés Vármegyei Önkormányzat elnökének bejelentését változtatás nélkül közöljük.

„Közeledik az önkormányzati választások időpontja, és mind a pártoknak, mind a magukat megmérettetni kívánt személyeknek meg kell hozniuk az ilyenkor szükséges döntéseket.

Úgy döntöttem, hogy nem kívánom magam jelöltetni a FIDESZ-KDNP Békés vármegyei listáján.

Első hallásra talán érthetetlennek tűnik ez a döntés. Mégis miért hoztam meg?

Huszonkét éve szolgálom az embereket önkormányzati képviselőként, ebből az utóbbi tíz évet a Békés vármegyei közgyűlésben. Tizennégy éve vagyok a vármegyei politika első vonalában: voltam szülővárosom alpolgármestere, közel egy évig polgármesteri jogkörben is, majd tíz éven keresztül a vármegyei közgyűlés elnöke. A választók minden egyes ciklus után pozitívan ítélték meg a tevékenységemet, és az elmúlt huszonkét évben minden egyes választáson bizalmat kaptam. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki szavazatával támogatott, és megbízást adott az újabb és újabb feladatokra. Olyan sikeres négy évet tölthettem el 2010 és 2014 között Orosházán, amelyre a mai napig jó szívvel és nosztalgiával emlékezem. A vármegyei közgyűlésben végigdolgozott tíz év is sikeres és eredményes volt: 146 milliárd forintnyi területfejlesztési forrás felhasználását koordináltuk eredményesen; az elmúlt évek fejlesztései minden település arculatán nyomot hagytak. A vármegyei identitás erősítését is fontosnak tartottam: nyolc alkalommal szerveztük meg eddig a nagysikerű Vármegyenapot.

Ötvenegy éves vagyok, és szeretném magam kipróbálni az élet más területén is, ugyanakkor az elmúlt évtizedekben megszerzett tudásomat és tapasztalatomat továbbra is az itt élők érdekében szeretném kamatoztatni.

Bízom benne, hogy a választók többsége június 9-én továbbra is a FIDESZ-KDNP listáját fogja támogatni a vármegyei önkormányzati választásokon. Azt a politikai közösséget, ahová közös értékrendünk alapján én is tartozom, és tartozni fogok a jövőben is.”

Zalai Mihály
Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.