- hirdetés -

A 7. helyen zárta a megyei bajnokságot a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata. Polyák László edző és Csizmadia Imre elnök értékelte az évet.

A cél teljesítve – kezdte az értékelést Polyák László. Az edző szerint az ősszel lejátszott 17 mérkőzés után a reális cél csak az 5-8. hely lehetett.
– Mindenképpen szerettük volna megduplázni az első 15 mérkőzés alatt szerzett pontjaink számát, ami sikerült is. Cél volt még, hogy próbáljuk megnyerni az összes hazai mérkőzésünket a tavasszal úgy, hogy közben gólerős támadójátékkal a közönségünket is kiszolgáljuk. A Szabadkígyós elleni mérkőzés kivételével a többi öt hazai mérkőzését megnyerte a csapat. A bajnokság kiegyensúlyozottságát jelenti, hogy az elmúlt évben kevesebb ponttal előrébb végeztünk – hangsúlyozta Polyák.

Melyek voltak a legemlékezetesebb, illetve legkellemetlenebb momentumai a szezonnak?

A fehérben játszó Rákóczi  Szarvast fogadta június elején, a felújítás miatt az OMTK-ULE pályán (archív fotó)
A fehérben játszó Rákóczi Szarvast fogadta június elején, a felújítás miatt az OMTK-ULE pályán (archív fotó)

– Két nem várt és az utóbbi időben nem jellemző nagyobb arányú vereséget szenvedtünk, egyet Méhkeréken és egyet Körösladányban. Ez nem hiányzott, de szerencsére a hazai mérkőzéseinken mindig tudtunk javítani. Tavasszal igazán nagy bravúrt nem hajtottunk végre, viszont a „kötelező” mérkőzéseket megnyertük vagy döntetlent játszottunk úgy, hogy nyerési esélyeink voltak.

Kik azok a játékosok, akiket ki lehet emelni?

– Lévai, Boros, Bozsóki és Buza (a csapat házi gólkirálya) az összes mérkőzést végig játszották, ők a teljesítményükkel is hozzájárultak a csapat eredményesebb szerepléséhez, bár Bozsókitól egyenletesebb, jobb játékot vártam. Boér Zsolti gólerős rutinos játékával igazolta, hogy még mindig lehet rá számítani, több mérkőzést döntött el. A télen igazolt Nyéki Boldizsár gyorsan beilleszkedett a csapatba és góljaival, gólpasszaival hasznos játékosunk volt. Asztalos, Dávid Zsolt, Szabó Á. és Mazán is több mérkőzésen nyújtott jó teljesítményt. Külön kiemelném a felnőtt csapatban tavasszal bemutatkozó 16 éves Simon Robit, aki nagyon bátran és ügyesen focizott élete első felnőtt szezonjában. Mellette még Egry Attila, Sajti Bálint és Tóth László szerepelt az ifjúsági csapatból. Németh Dániel kapusunk végig segítette a csapat és Lévai Balázs munkáját. Sérülés és egyéb okok miatt a tavasszal több játékosunk (Németh G., Lövei R., Kánya P., Ludányi P., Gulyás R., Fehér L., Debreceni P., Anda Á. ) is kevesebbet szerepelt, velük erősebbek lettünk volna – zárta Polyák László, aki hozzátette, a felkészülés július 7-én kezdődik.

Felújított pályán

Az egyesület működéséért felel Csizmadia Imre, a sportköri elnök feladata, hogy mind anyagi, mind a létesítményi feltételek terén biztosítsa a nyugodt hátteret.

– Takarékos gazdálkodással nyugodt, kiegyensúlyozott szezont zártunk – nyilatkozta az OrosCafénak az elnök. – Ez köszönhető elsősorban az önkormányzati sporttámogatásnak, valamint a TAO-pályázathoz kapcsolódó anyagi forrásnak, amiből az utaztatásunkat, felszerelésünk pótlását fedeztük. Pályáztunk a Létesítmény Fejlesztési Programra, amin a maximumot, 10 millió forintot nyertünk. Felújítottuk a Rákóczi Vasas pályáját. Elkészült az új automata locsolóberendezésünk, az öltöző tisztasági festése, a vizesblokkok felújítása. Vásárolunk majd egy kerti traktort adaptereivel együtt, ami a pálya karbantartási munkálatait könnyíti meg – zárta Csizmadia Imre.

A felújításnak köszönhetően a következő bajnoki szezonra való felkészülést már a megszépült környezetben kezdheti meg megye I-es focicsapatunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.