- hirdetés -

A felnőtt női csapat elérte a kitűzött célt, bronzérmes lett a PET-BAU Asztalitenisz Sportegyesület az NB I-ben. A gárda egyben marad, de Bogdánffy Csaba vezetőedző 40 év után elköszön.

Az őszi szezon értékelése során, az egyesület vezetése bizakodott, hogy a bajnokság végére sikerül megtartani a pozíciót lehetőleg úgy, hogy a dobogós helyezés se legyen elérhetetlen cél.
– Az jól látszott, hogy az előttünk álló csapatoktól elszenvedett egyaránt 11-7 arányú vereség nem volt reális, nagyobb koncentrációval, még fegyelmezettebb játékkal ellenük is meglehet a pontszerzés – tekint vissza a bajnokság egyik fontos elemére Bogdánffy Csaba vezetőedző. – A lányok átérezték a felelősséget és a tavaszi fordulók során a lehetséges húsz pontból mindössze egyet engedtek át a végül bajnokságot nyerő Soltvadkert csapatának. A többi mérkőzést, köztük a végső sorrend szempontjából nagy jelentőségű Pénzügyőr és Eger elleni találkozókat nagy csatában, de megnyerték – tette hozzá.

Fehér Zsófia kiválóan játszott, minden meccsét megnyerte (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Fehér Zsófia fiatal kora ellenére egyre jobban beleérik a felnőtt mezőnybe (Fotó: Rajki Judit)

A párosok 40 mérkőzésből 33 győzelmet arattak, ami 82,5 százalékos teljesítmény. A lányok a tavaszi fordulók során mindösszesen két páros mérkőzést veszítettek el.
– Amíg bajnokság kezdetén nem volt sok lehetőségünk az összeállítás variálására, ez a szezon közepén Balogh Klaudia ismételt csatasorba állásával változott, a bajnokság hajrájában már sorozatban kezdőként is feladatot kapott az egyéni mérkőzések során, a párosoknál pedig Csáki Ritával biztos pontként számíthattunk eredményességükre – tért rá a részletekre a vezetőedző.

Az egyéni értékeléseknél Bogdánffy elmondta, hogy alapvetően jó egységben játszott a csapat.
– A csapat tagjai közül kiemelkedett Csáki Rita, aki játékával, sportemberi hozzáállásával vezéregyéniséggé vált. Szabó Mariann a várt teljesítményt nyújtotta, bár egyetemi tanulmányai miatt edzésmunkája nem volt tökéletes, ugyanakkor Kakuszi Lilla főleg a rangadókon néhány győzelemmel elmaradt a várakozástól. Fehér Zsófia jelentős előrelépést mutatott, az ifi korcsoportba történt átlépése nem okozott különösebb törést eredményességében, de a vakbél operációja következtében több mérkőzést ki kellett hagynia, főleg olyan ellenfelekkel szemben, amikor a begyűjthető győzelmekkel sokkal jobb lett volna a teljesítmény mutatója. Zsófi jelenleg teljes lendülettel készül az olaszországi utánpótlás Európa bajnokságra. Egész évi teljesítményük és szorgalmuk alapján játéklehetőséget adtunk a még serdülő korú Benkő Anettnek és Séllei Anettnek is, akik nem okoztak csalódást. A bajnokság során szerepet kapott játékosaink közül négyen még az utánpótlás korcsoportba tartoznak, a csapat átlagéletkora 17 év.

Feltétlenül említést érdemel, hogy Benkő Anett, Séllei Anett, valamint Szász Rita és az őszi szezonban Lakatos Zsolt alkotta második csapat a rutin és tapasztalatszerzés érdekében a megyei felnőtt férfi bajnokság harmadik osztályában szerepelt, ahol a dobogó harmadik fokára állhattak.

Bogdánffy Csaba elmondta, az egyesületünk anyagi kondíciói az NB I osztályhoz biztosítottak, melyben nagy szerepe van az önkormányzatnak, szponzoroknak és a Busa Péter elnök által irányított egyesületi vezetésnek.

Új év, új edzők

A felkészülés az őszi feladatokra július 14-én kezdődik új edzők irányításával.
– Több mint negyven évi edzői munka után végérvényesen felállok a kispadról. Elnökségünk megértéssel fogadta kérésemet és a jövőben a szakosztályvezetői feladatkörben számít a munkámra – tette meg bejelentését Bogdánffy Csaba, aki folytatta a változások felsorolását.

Bogdánffy Csaba vezetőedző látja el tanácsokkal az orosházi lányokat Fotók: Rajki Judit
Bogdánffy Csaba visszavonult az edzői padról, mostantól a szakosztályt irányítja (Fotó: Rajki Judit)

– Az eddigi részmunkaidős Baranyi József – akinek szakmai munkájával elégedettek voltunk – távozik egyesületünktől, mivel németországi csapatban játszik aminek következtében a hétvégi versenyeztetésben nem tud szerepet vállalni. Biztosak vagyunk benne, hogy játékos pályafutásának befejezése után edzőként újra feladatot vállal szakosztályunkban. Az alapozás július 14-én indul, amit az Orosházán már korábban is dolgozó Tóth Tibor kezd meg a lányokkal. Neki a napokban sikeres edzői vizsgát tett Csáki Rita segít majd, főleg az utánpótlás korcsoportokban – vázolta a jövőt az újdonsült szakosztályvezető.

Az új edző munkavállalásával növekszik a klub költségvetési kiadási oldala, aminek megoldásában kérték az önkormányzat segítségét.
– Mindezekre tekintettel döntöttünk úgy, hogy bár lehetőségünk lenne rá, nem indulunk az EXTRA Ligában, csak az NB I-ben. A felnőtt csapat egyben marad,így a bronzérmes alakulattal kezdjük a következő szezont, bízva a hasonló eredményességben – zárta Bogdánffy Csaba.

A játékosok teljesítménye:

Kakuszi Lilla:  70 mérkőzés, 58 győzelem, 82,85 %
Csáki Rita: 63 mérkőzés, 52 győzelem, 82,53 %
Balogh Klaudia: 35 mérkőzés, 26 győzelem, 74,28 %
Szabó Mariann: 66 mérkőzés, 47 győzelem, 71,21 %
Fehér Zsófia: 56 mérkőzés, 37 győzelem, 66,07 %

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.